fredag 14 januari 2011

Små marginaler

Nu när jag har cyklat till bussen hela veckan har jag funderat på hur mycket marginal man ska ha. I måndags missade jag precis en buss, men då hade jag ingen aning om hur vägarna såg ut eller ens hur lång tid det tar att cykla (nästa buss går en kvart senare så det är ingen katastrof).  I tisdags kom jag fram och hade hunnit parkera och låsa fast min cykel fem minuter innan bussen gick. I morse var jag nere på en och en halv minut, och när det är så lite räcker det med otur vid två trafikljus för att inte hinna med den. Oavsett minuterna har det blivit några mil i rumpan och benen, och fler ska det bli imorgon bitti när Karin och jag återupptar helgcyklingarna.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag tycker verkligen ni är helt galna som bara cyklar och cyklar och cyklar! Galna med flitiga förstås.

Vi är galna på andra sätt. Just nu har vi kastat oss i bilen för att köra till typ Eksjö och köpa begagnade fönster till sommarstugan. Och bussen är redan full med lecablock som ska muras upp i helgen. Hej och hå. Men bilen går ju på bensin och med datorn i knät låtsas jag att 60 mil en fredagskväll är helt normalt. Så det är jobbigare att cýkla. Och nyttigare.

tojis sa...

Ja ni är ju galna på riktigt! Men det händer ju nåt iaf, lite värre med det på min front. Lite cykling räknas inte.

Ulrika sa...

Så, nu är vi på väg tillbaka till Mellbystrand. Bussen är helt sjukt full. Murblock till grunden och 13 fönster. VERKLIGEN full kan man säga. Ingen trodde att det skulle få plats utom fru H som är lite envis av sig. Rätt har hon också emellanåt.

Känns som en effektiv helg redan nu!