onsdag 9 januari 2013

Kylskåpsmysteriet

I måndags morse hade jag med en liten påse med två kokta ägg i, som jag la i kylskåpet på jobbet. När jag en stund senare skulle ta något annat i kylen noterade jag att det bara var ett ägg kvar i påsen. I morse var det andra också borta. En av mina kollegor är alltså en äggtjuv. Så för säkerhets skull ligger dagens ägg på mitt skrivbord istället. Ska jag verkligen behöva sätta upp en lapp?

På en studentkorridor hade jag inte blivit lika förvånad. 

5 kommentarer:

Syster sa...

Vi har oxå sådana mysterier, här skickar folk ut massmail om vad som gäller och hur man ska bete sig.
Synd att folk inte vet det sedan innan känner jag, och att de inte vid vuxen ålder kan skilja på vad som är ditt och mitt.
Hoppas du hittar din äggtjuv!!

tojis sa...

Det roligaste var när någon här skickade ut ett mail till alla på hela stora globala företaget och undrade vem som hade snott hennes lunch. Då svarade en snubbe på USA-kontoret att han gärna kunde faxa över sin lunch om hon ville :-)

Karin sa...

Det kan visst vara fattigt i januari, har jag hört! Men att ta någon annans lunch... undrar om det ligger någon annans kvarglömda ägg i kylen; nån som trodde att hen åt upp sina egna?

tojis sa...

Ja, det trodde jag såklart först. Men nej, ägglöst! Nån åt upp min keso en gång också, men då fanns det en burk kesella kvar istället.

Karin sa...

Eh, ändå lite skillnad på keso och kesella? Och nu då? Ett par rejält gamla ägg i kylen, eller ett par råa? Så kanske tjuven lär sig/avslöjar sig?