torsdag 30 september 2010

Välkommen hem!

Det bor en massa hästar häromkring, och det finns oftast ridstigar längs med cykelbanorna. Oftast är det supercharmigt att höra klapprande hovar utanför huset, inget man direkt vänjer sig vid. Men idag när jag kom hem så låg det en stor hög med hästskit på gatan precis utanför huset. Inte så charmigt längre. Alls. Är det meningen att jag ska plocka upp det? Och var ska jag i så fall lägga det? Eller ska det ligga där tills det regnar bort?

5 kommentarer:

Karin sa...

Att gödsla med kanske?

Cornelia sa...

Jepp! Det får ligga kvar, om du inte vill gödsla med det förstås :)
Det e tillåtet för hästar att bajsa på gatorna :) Vi hade några sjuka grannar när vi bodde på gård på landet när vi va små som skällde ut oss efter noter när våra hästar bajsade på grusvägarna. Vi undrade hur de hade tänkt sig att vi skulle plocka upp det eller förhindra hästarna att bajsa. Men det hade de inget bra svar på de bara skrek o gormade. De hade heller inget bra svar på varför de inte plockade upp efter sina hundar när de bajsade ;)

Det va nån surgubbe uppe i byn oxå som skrev nåt till tidningen o polisen om hästbajs på gatorna, men då sa polisen att det inte va förbjudet att varken rida på gatorna eller att hästarna bajsade där :)

tojis sa...

Jag vet de som rider inte behöver plocka upp det. Men jag har inga bajsskyfflar hemma. Och det ser ganska otrevligt ut där det ligger. Men kiwiplantan skulle säkert må bra av lite gödsel :-)

tojis sa...

När jag kom hem idag var det borta. Antagligen nån granne som gärna gödslar med det, eller som bara ville vara snäll.

Karin sa...

Kanske hästägaren själv? Men jag håller ändå med dig i princip att även om det inte är tvång att plocka upp så är det faktiskt trevligt att hålla rent efter såväl hundar som hästar. Gärna katter också...