måndag 27 september 2010

Kaniner och döda kaniner överallt

Det springer runt otroligt många vilda kaniner i Malmö. Extra många här ute på landet. De senaste dagarna har jag börjat se en massa döda kaniner som ligger jämte cykelbanor och gångbanor. Att de blir påkörda på motorvägen förstår jag, men på cykelbanorna? Eller vad är det som dödar dem?

Nu ska jag gå ut och gå, förhoppningsvis utan att se några kaninlik.

4 kommentarer:

Karin sa...

Säkert kaninpest. När man sett en kanin med pest irra runt (de blir blinda först) är det en välsignelse att de dör till slut.

Ulrika sa...

Tänkte skriva nåt fånigt om att det iaf inte kan vara våra katter som ligger bakom. Men det är ju jävligt förfärligt med pest. Var flera år sedan jag såg det sist. Usch. Naturen är vacker men också alldeles otäckt grym emellanåt.

tojis sa...

Usch, kaninpest hade jag aldrig hört talas om. Otäckt.

Cornelia sa...

Lite konstigt att de ligger döda vid cykelbanorna, men jag har nåt minne av att jag såg det nån gång när jag va yngre o va ute o red och då har jag också för mig att det va nån som sa nåt om kaninpest.

Jag la märke till att jag såg sjukt många road kills när jag va ute o körde idag, nån brukar man väl se, men jag tror jag såg 4-5 stycken på den lilla sträckan jag va ute o körde, ordentligt trashade oxå. Usch stackars djur! Även om det finns för många kaniner så tycker jag ändå synd om dem :(