måndag 21 februari 2011

Isvaksbad

Jag var minst cool (1 dopp), sen kom Mona och Karin (2), och Ulrika var allra coolast (3). Kass kamera, men det är ett hål där i isen, så att man kan halka sig ner för trappan och ta ett dopp.



Det konstigaste är att det är skönt, åtminstone efteråt.

7 kommentarer:

Karin sa...

Snabbt och bra rapporterat! Var jag verkligen i 3 gånger? Ska genast länkas iaf.

Ulrika sa...

Nja, jag badade väl ändå bara 3 ggr? Eller frös mitt avdankade räknesinne till där i vaken och missade ett dopp.

Så glad att jag följde med! Kroppen känns sådär mysvarm och lycklig.

tojis sa...

Nä ni har nog rätt...jag ska genast ändra så att ni inte verkar tuffare än ni är!

Ulrika sa...

Hur var det nu? Man får gå och lägga sig även om det inte är mitt i natten om man är jätte-jätte-jättetrött kanske beroende på för mycket is i håret vid bad? Kan vi ha en sån regel tror du?

Om en sån regel är ok så går jag och lägger mig nu.

Ulf har ju inte badat bastu (utan varit hemma och lagat mat) så han får gå ner i källaren och måla fönster istället för att sova. (Ska bara be honom vara lite tystare när han skrapar så att jag kan somna ordentligt.)

tojis sa...

Sov gott!

Karin sa...

Jag var också jättetrött och la mig vid 22. Superskönt! Nu ångrar jag nästan att jag rättade upp antalet bad... var jag inte coolare än Mona? Jag vill åtminstone vara nästcoolast efter Ulrika. Å andra sidan är jag ovan vid att klå dig Victoria i något. Förstår att läget hade varit helt annorlunda om vi verkligen hade utlyst en tävling - så hade du väl simmat som en fisk mellan vakarna. Trevligt var det i alla fall!

Ulrika sa...

En sedelärande historia: Hemavan, 1998, minus 30 grader. Ett glatt och trevlig gäng badar badtunna och rullar sig i den stenhårda skaren. (Det var 2 cm snö under skaren. Hade ingen stötdämpande effekt alls.)

Någon kläcker idén om tävling. Hinderbana upprättas och de två badtunnorna tävlar mot varandra. Regeländring: Den som utför hinderbanan på LÄNGST tid vinner.

Jag kan säga att jag hade brännskador under fötterna i flera månader efter att fullständigt ha förfrusit fotsulorna. Mycket korkat på alla vis.
(Jag vann förstås men det var lite stökigt att inte kunna ha skor på sig på länge.)

Alltså: Inte ngn bra idé att tävla i hur mycket man kan kyla ner sig eller värma upp sig. Det är bättre vi bryter armarna på varandra eller nåt.