lördag 22 maj 2010

Där rök oskulden

Idag kom katten in och lät konstigt, jamade på ett alldeles nytt sätt. När jag såg henne förstod jag varför; hon hade dödat en fågel och ville väl berätta hur duktig hon var. Jag blev mer äcklad än imponerad och försökte få henne att fatta att hon skulle ta med den ut men se det ville hon inte. Till slut släppte hon den iaf, så att jag beväpnad med massor med hushållspapper och en påse kunde ta den utan att riskera att känna nånting. Fy fan så äckligt! Och vad gör man med smådjurslik? Jag la det i soporna.

Nu funderar jag på om hon ska återgå till att vara innekatt, eftersom hon inte verkar nöjd med att äta spindlar längre. Ulrika vaknade en morgon av att deras ena katt låg och smaskade på en kaninunge som den lagt under deras säng, nåt sånt vill jag INTE vara med om. 

Fy fan, igen.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Obegripligt varför vi håller på och umgås med en massa lurviga saker med ben och sedan kallar dem för husdjur.
Kanske kunde vi sorterat bort rovdjuren iaf och hållt oss till kaniner eller hästar. De käkar hö och biter folk men låter fåglarna vara.

Skalman har vi ju länge trott varit gräsätare också, men det var ju ett misstag.

(Ikväll har vi visst lyckats tömma dammen också. Har råkat pumpat ut allt vatten in mot grunden istället för tillbaka i dammen. Bra gjort! Det var väl inte riktigt så det var tänkt. Vi är verkligen familjen full koll.

Men Selma har vi lyckats med! Hon var så trött efter allt kalasande att hon bäddade med en solstolsdyna, en kudde och några filtar i hallen. Där la hon sig och sov. Tog en stund innan vi fattade varför det var så tyst.
Ulf är också en lydig kille. Han sover i soffan. )

tojis sa...

Jag sover nästan också i soffan. Så bra att det hamnar på plussidan! Tack för kalaset, även om du bara fixade lite garnityr ;-)