söndag 11 januari 2015

Åka hem

Hela hemresan blev en uppvisning i kass logistik och köande. Inte mina bästa grenar som ni vet. På Krabis flygplats har de tydligen ingen sortering av väskor på bandet, utan de slänger på väskor till ett plan åt gången. När vi skulle hem så var det tar plan som skulle fyllas samtidigt och det redde de inte ut utan det tog massor med tid och den stackars personalen fick knappt plats bland bergen med väskor som de byggde runt arbetsplatserna. Och sedan skulle det köas till securityn, till immigration, till gaten etc. Imponerande nog kom väskorna hem!

Men den riktiga utmaningen var att systemet som sköter lampor, film och sånt inte fungerade. Inte så att det var mörkt och vi inte kom åt några filmer utan så att filmerna stängdes av då och då, lampor blinkade och ingen verkade veta hur det skulle fixas. Och det gick absolut att leva med. Men tanken att det kanske var samma programmerare som hade gjort själva flygsystemet som hade gjort det andra systemet var faktiskt ganska jobbig. Men vi kom hem! Bara några timmar senare än planerat, och då satte vi oss i soffan och somnade till Downtown Abbeys julspecial som vi hade spelat in.

Sedan blev det en kort tripp till ett snöigt småland för att hämta hem katten, och helgen har gått åt till att komma tillbaka i rätt tidzon (vaknar vid två på natten och är galet kissnödig och jättehungrig på bacon, amerikanska pannkakor och färsk frukt).

Inga kommentarer: