söndag 30 november 2014

Julgala

I fredags hade Fredriks jobb julfest, och eftersom de hade några platser över fick jag följa med. De hade som så många andra hyrt in sig på julgalan på Malmö arena. Det var så klart intressant när 5000 pers skulle in genom dörrarna, vidare genom garderoben och till sin plats samtidigt. Och sedan ta mat från fyra olika bord, mer eller mindre samtidigt. Ni vet den där defekten jag har, där jag inte kan låta bli att se hur saker hade kunnat flyta bättre? Det var inte så svårt att komma på förbättringspotential kan man säga. T ex så fanns det inga öppnare på borden, att öppna den förbeställda och -betalda drickan med, så vi fick vänta när den uppenbart stressade servitrisen (inte snabbt nog) gick runt och öppnade ölflaskor.

Maten var ok, varken mer eller mindre, men showen var riktigt bra! Medan vi åt hade Bo Kaspers fått det trista uppdraget att spela (de är för bra för att stå på en stor scen och spela när ingen lyssnar). Peter Settman och David Hellenius gick runt och intervjuade folk som fick skämma ut sig. Vissa för att de redan hade druckit för mycket, och andra för att de inte hade hunnit dricka tillräckligt. Och så hade några människor anmält sig till en sångtävling, bl a en av Evis kompisar som bekräftade att hon är asball/inte riktigt klok.


När maten var slut kom den riktiga showen igång, med Lasse Berghagen, Timbuktu, Lena Ph, Petra Marklund, Ace Wilder, Ebbot och Magnus Uggla. Och då dansades det på borden! Inte just på vårt bord, men på en del andra runt omkring. Och 30-somethingkillarna vid bordet jämte (som otippat gick helt bananas när Berghagen sjöng om att ta av sig sin kavaj) vågade dansa nära, och senare med, 20-somethingtjejerna vid bordet framför.

Några unga tjejer hade det trista jobbet att gå runt i väldigt korta tomteklänningar, och alldeles för många gamla gubbar bad om att få fotograferas med dem.

Jag ska till arenan på mitt jobbs julfest om några veckor, himla bra ställe att gå på fest på!

Inga kommentarer: