onsdag 5 november 2014

Äsch, nougat och choklad är ju ca samma sak! Väl?

Det var spännande igår när vi var på middag i finsalongerna på Rådhuset. Borgmästaren hälsade välkommen och skålade i cava, lokalerna var snygga, allt i servisen hade stadsvapnet på sig, maten var god. Till efterrätt skulle det enligt menyn severas en chokladparfait. Jag smakade och sa till Fredrik (aka nötallergikern) att det smakade nötter och han hade tagit en bit och tänkt samma sak. När han frågade servitrisen fick han svaret att han borde ha misstänkt att det var nötter i när det stod nougat på menyn. Fast det gjorde ju inte det, det stod choklad! Han borde tydligen ändå ha fattat, men fick en sorbet istället. Sicken tur att han inte är så där vrålallergisk att han får åka ambulans av en tugga, för då hade vi fått göra det.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Nougat och choklad kan i bästa/värsta fall påstås var besläktade på samma sätt som handboll och brännboll är. (Bollsport med någon form av lagtema. Choklad och nougat kan väl då tillhöra gruppen brunaktig efterrätt.)
Finns några enkla sätt att skilja dem åt:
- Innehåller olika saker
- Nougat är per definition dels äckligt och dels ett exempel på våldsbrott mot god sak (nöt) där man genom otäck behandling (usch, tala inte ens om det) gör den äcklig. Choklad är däremot i grunden god. Även den kan förstås omvandlas till gruppen äckligt oftast genom inblandning av äcklig sak. T ex likör. Eller nougat.

Detta vet ju alla!

tojis sa...

Alltså jag gillar verkligen nougat så nu tycker jag inte vi ska hålla på och dissa nougaten utan fokusera smutskastningen på proffs som skriver fel på menyn och sedan tror att folk är tankeläsare.