söndag 24 april 2011

Närodlat, även i år

Sådär, skräp har körts till tippen och jord har körts hem. Jag har köpt några blommor, tre tomatplantor och två blåbärsbuskar. Dessutom ska jag så sallad, rödbetor och rädisor. Och plantera nya jordgubbar, men har inte hittat några plantor. Smultronen verkar också ha frusit ihjäl. Eller torkat ihjäl. Bättre lycka i år!

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Bra där! Vi har också ägnat oss åt utearbete. Nu är ju vår tomt av typen: Skog med tät undervegetation som ingen brytt som om på 30 år. Utom myrorna.

Våra vapen är alltså myrr, sågar och grova grenklippare. Samt container och tändstickor.

Jag, min nöt, trodde också att om man kombinerar sol, bikini och kroppsarbete så blir summan snygg, brun och vältränad. Det är inte sant.
Rätt svar ska vara sönderriven, blek och matt.

Karin sa...

Du har sådana ambitioner!! och lyckas såklart också. Själv har jag ersatt min frostskadade rosmarinplanta och det är ungefär så mycket närodlat det blir här... förutom hallon och jordgubbar som kommer av sig själva. Nu insisterar morgonpigga familjemedlemmar på frukost ute så det är väl bara att foga sig?

tojis sa...

Här blir det en cykeltur till västra hamnen, inkl frukost.

Det låter nog bättre än det är...men det är ju så lyxigt att kunna gå ut och plocka sin mat, så jag hoppas att jag orkar genomföra.

Ulrika sa...

Och jag ska ringa Anticimex. Myrr Extra (som ska räcka till att ta kål på 50 myrbon) är lika effektivt som att lägga sig i en myggtät myr och sjunga en vaggsång som bot mot myggbett.

Nu har jag tränat min näsa så att jag kan lukta mig till ett bo med svart blank trämyra. (Hade säkert varit mer lönsamt att spåra knark eller tryffel.)