måndag 6 oktober 2014

Så vad var det för överraskning då, som det har tjatats så mycket om?

Jo, i fredags kom syster Sandra och hennes man Oscar och knackade på när Fredrik precis hade klivit ur duschen. Så åt vi plock och drack vin och gäspade som man gör när det är fredag. På lördagen åkte vi till Olof Viktor och åt frukost, eller vi fick vänta en stund eftersom jag var så säker på att de öppnade 10 att jag inte ens hade kollat. Men de öppnar alltså cafét kl 11 så här års. Men det löste sig så vi kunde få varsin macka i solen på innergården innan de hade öppnat. Sedan åkte vi till Sjöbo där vi skulle möta upp Emma och Nicke från Varberg, men se de hade trott att de skulle få lunch på Olof Viktor så vi åkte dit igen (nu satt alla i en minibuss, så det fanns en mening med de extra milen) och vi andra tog en finkaffe i solen.

Sedan åkte vi till Kåseberga för en tur upp till stenarna, lite fotande och promenerande innan vi tog en ganska lång kanelbullefika i hamnen. Sommarvärme ju! Sedan åkte vi till kafferosteriet och konstaterade att där får man också bo någon gång, eller åtminstone äta pizza, och sedan körde vi till målet, Vitemölla badhotell. När vi skulle boka helgen valde vi baserat på länkar och var det inte var fullbokat, men utan att veta hur de andra ställena är så måste vi ha dragit vinstlotten. Wow! Inte så många meter från havet, rum med havsutsikt, fantastisk femrätters, den bästa frukost man kan tänka sig, gångavstånd till Kivik där äppletavlorna satt kvar, gott vin, bubbel, sköna sängar. Dit åker vi definitivt tillbaka (det var inte bara bra, utan väldigt prisvärt). Och jag måste försöka efterlikna åtminstone delar av maten, wow. 

Efter att ha ätit mer till frukost än vad som kan vara nyttigt åkte vi till musteriet i Kivik och fascinerades över hur fina och blanka äpplen kan vara och hur det kan finnas så otroligt många sorter. Allt är ju trevligt i solsken, men en äppelträdgård är nog extra trevligt....

Och när man har varit i Kivik åker man naturligtvis till Stenshuvud och går en runda och tittar på havet lite till. På det hela taget, toppenhelg! Han som skulle överraskas (kameramannen, som någon kallade honom) blev både överraskad och nöjd. Och så tog han snygga bilder:

Det var faktiskt inte jätteenkelt att komma upp på de där stenarna...
Utsikten 20 meter från hotellet.
...med en tydlig doft av äpple.
Titta så fint! Vi bodde i hörnrummet till vänster.
Stenshuvudutsikt.

Inga kommentarer: