tisdag 14 oktober 2014

Avdelningen: saker man inte ser varje dag

Det finns en massa hästar i byn, så ganska ofta hör man klapprande hovar utanför, ganska ofta får man köra lugnt förbi långa rader av hästar som är ute och rids och en gång har till och med en häst blivit skrämd och backat in i min bil så att kåpan på backspegeln ramlade av.

Men, det som hände när vi svängde in i byn igår var nytt! När vi var i höjd med kyrkan sa Fredrik "det kommer en ryttarlös häst där framme så du ska nog stanna så den inte blir stressad". Och jodå, fint uppklädd i reflexväst (eller vad det nu heter, reflextäcke?) kom en häst travandes, i ganska hög fart. Innan den kom fram till oss svängde den av vid dammen och tog stigen "hem", den verkade stressad men väldigt säker på vart den skulle. När vi hade kommit hem och parkerat kom den tillhörande ryttaren springande med panik i rösten. Hon blev glad när vi berättade att vi sett den springa hemåt, hon var såklart jätteorolig för hur det skulle gå med en häst bland alla bilar. Jag antar att hästen sprang hem, vi hade nog hört/sett om den sprang ut på en större väg. Spännande! Precis som att se huruvida blomkrukan står kvar varje morgon och kväll, och än så länge gör den faktiskt det.

1 kommentar:

Ulrika sa...

Bra strategi ändå. Om man som häst ska rymma ut bland bilarna är det smart att tillämpa det man fått lära sig på trafiksäkerhetskurserna; steg 1: Ta på reflextäcket så att du syns i trafiken.

Duktig pålle!