fredag 30 november 2012

Mjukismodet

Vissa dagar känns det verkligen som att man har gått till jobbet i pyjamas (oklart om det även ser ut så, det är mörkt när jag klär på mig).

5 kommentarer:

Karin sa...

Jag också! Hade tänkt omblogga hur jag går ur mitt svarta trikånattlinne med vita prickar, i min svarta trikåklänning med vita prickar, och tajts med resår i midjan. Endast stövlar och örhängen gör att jag ser lite uppstigen ut!

tojis sa...

Annat var det på slutet av 1800-talet, när de hade korsett (och iofs inte fick gå till nåt jobb).

Jag tycker du ska bildblogga detta! Och det händer ibland när jag shoppar att jag tänker "åh vilken fin ditten eller datten" och så visar det sig att jag var bland pyjamasarna.

Ulrika sa...

Ser också fram emot bildblogg! Gillar prickar ju!

Och så dagens betraktelse: Man ska inte tacka ja till tillställningar som man tackar ja till för att vara lite artig och trevlig. Verkar ju liksom rent otacksamt att tacka nej till flotta inbjudningar. Och otacksam och otrevlig vill man ju inte vara.
Särskilt dumt är det att tacka ja när själva inbjudaren inte ens kommer. Och ingen annan bryr sig just om att lotsa de inbjudna gästerna till rätta. Och man blir placerad så att det inte ens finns någon i närheten att försöka vara lite trevlig mot. (Vi hade 6 tomma platser runt om oss....)

Förnedrande tror jag det kallas. Snacka om att känna sig mal-place. Vad fan gjorde jag där?!

Tur att jag har en trevlig man att prata med.

Var två mm från att gå vid förrätten. Men det hade ju förstås kunnat betraktas som oartigt och otacksamt...

Vi kanske luktar illa ändå? Eller rent av är otrevliga? Just nu känns det iaf så.

Ulrika sa...

Och jodå, det är absolut inte det att jag förväntar mig att någon annan underhåller mig. Det ansvaret tar jag helt själv.

Men det underlättar ju en aaaaning om man inte känner sig pestbesmittad.

tojis sa...

Det hade varit mycket bättre om ni hade kommit hit och hängt lite! Nä, låter svintrist. Undrar: vart var ni?