måndag 31 december 2012

Sabrering

Ikväll ska det ske! Vi har lurat på det i några år men aldrig försökt. Nu står fyra flaskor bubbel i orangeriet och väntar på att sabreras ikväll. Vi får nog vaska lite av bubblet för om vi dricker allt kommer vi bli så fulla att vi inte kan äta och det är synd på den menyn.

Jag har läst på lite och det viktigaste är att flaskan är kall, att man vänder den största sömmen uppåt, håller flaskan i 45 grader, har en handduk eller handske att hålla med (om flaskan går sönder) att man använder teknik istället för kraft och att man fullföljer hela rörelsen. Som verktyg använder jag en kökskniv (i brist på sabel), men såg precis att man kan öppna med vad som helst. Vad sägs om det här partytricket?Nu: matlagning! Helstekt oxfilé med två såser (rödvins- och whisky-), rotfruktsgratäng, bacon- och vitlöksfrästa haricot verts och långbakade kvisttomater ska förberedas så vi bara kan värma på det hemma hos värdinnan.

1 kommentar:

Ulrika sa...

Sådärja, vi har startat vår sabreringsövning. Emil fick inleda kvällen. Tycker dessutom att det är ett strategiskt klokt val eftersom det borde vara en självklar brudmagnet i framtiden.
Han startade galant! Inga problem alls.

Känner att pressen på oss andra ökar lite nu, men vi får väl ge det ett försök. Och ja, vaskning får det bli.

GOTT NYTT!