söndag 20 april 2014

Vad ska vi göra nu?

144 avsnitt av Vita huset är sedda, nu finns inte fler. Tomheten.

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Säger bara: Om man senaste evigheten haft 7 sovgäster som iofs har både egna armar och gott om initiativ men det ska ju ändå bäddas, städas, handlas, lagas mat, hållas kalas o sånt och nu, när de så åkte hem hela högen i morse, har suttit typ 11 timmar i sträck för att bokföra, årsboksluta, deklarera och momsdeklarera mannens lilla bolag; Då tycker jag faktiskt man borde få ngn slags nobelpris, spavistelse, veckolång semester eller nåt väldigt mycket likt.

Eller påsklov iaf.

Men jobbet är ju också roligt förstås. Men ändå, vart tog mitt påsklov vägen??? Va?

tojis sa...

Jag håller med, klart du ska ha semester! Det kan man väl få betalt för det där revisorsuppdraget?

Ulrika sa...

Jo. Från det det administratörs- och deklarantjobbet har jag ju nu långsemester. Ett år eller så. Kanske skickas någon faktura innan dess, men allt annat kan väl vänta till nästa år. Tycker jag.

Och det är ju bra på sitt sätt.

Ulrika sa...

Och sedan det där med sovgästerna. De är minsann hur trevliga och självgående som helst. Men somliga av dem har också en oerhört imponerande förmåga att sätta igång med diverse projekt i det som jag i normala fall kallar 'vårt hem'. Innebär nu t ex att det inte ens går att slänga skräp under diskbänken på vanligt sätt eftersom alla boxar står i en annan ordning "som är mycket bättre". Enligt den som bor 110 mil bort och väldigt sällan använder våra sopkorgar.
Inte heller kan man hitta tvättmedel, hårborstar eller barnstolar där vi brukar ha dem.
Eller för den delen skjortorna som ska strykas.

De senare hänger strukna i garderoben och vem tänker på att leta där liksom?

(Katterna har också varit väldigt borta. Pga den otäcka hunden som följde med det trevliga sällskapet. Men de har hittat hem själva. Även om den ena kryper längs med golvet av rädsla för att bli hundpåhoppad.)