måndag 15 september 2014

Inte så munter hälsning från amerikas förenta stater

Igår var vi på ett outlet i några timmar, sedan fick vi åka till hotellet och titta på valvakan för vi satt ändå bara och uppdaterade valresultatet.

Och vilket skitresultat det blev! Jag är så arg och ledsen och förundrad att jag knappt vill åka hem. Vilka är människorna bakom de där 13 procenten egentligen? Vad jag vet känner jag ingen som sympatiserar med Sverigedemokraterna, och statistiskt sett borde jag känna ganska många. Men jag tror (hoppas väldigt väldigt mycket) ändå inte att 13% faktiskt håller med om deras skitmänniskosyn utan att det är missnöje med övriga partier som har gett dem chansen att få så många röster. Jag har väntat på att alla deras tabbar och ljug ska fälla dem, men det verkar inte stoppa missnöjesröstarna utan snarare elda på dem.

Vad ska vi göra? Hoppas Löfvén och övriga gör vad de kan och inte erbjuder den där vågmästarrollen som de tror att de automatiskt har fått. Vad kan jag göra? I morse pratade jag med en fransk kollega som berättade att hon och hennes man på allvar diskuterar att flytta från Frankrike om det politiska läget blir värre där. Kommer vi börja resonera likadant här? Och vad händer sedan, om vi liksom ger upp och drar?

3 kommentarer:

Karin sa...

Mm, jag har varit arg och ledsen hela dagen. Hoppas ändå att det ska bli nån ordning till slut och att brunskjortorna gör bort sig så att det visslar om det, innan de hunnit göra för mycket skada.

tojis sa...

Det är ju precis det som är så underligt, att de redan har gjort bort sig igen och igen, men det verkar inte göra någon skillnad. Tycker dock att Schyffert har en poäng i aftonbladet idag, att man ska försöka prata annan, tråkig politik med dem också, inte bara låta dem upprepa samma tröttsamma mantra.

Ulrika sa...

Jag är också galet ilsken! Har gått omkring och sett arg ut halva dagen och undrat var nötterna är! Kan dom vänligen förklara hur de kunde rösta såhär!
Min nya slogan är: Mattekunskaperna måste upp så att SD åker ut!