lördag 12 juli 2014

Semester dag 7

Typisk att det är Falsterbo Horse Show så man inte kan åka till Näset och bada (kan och kan, men jag vill inte sitta i bilkö i flera timmar). Så igår testade vi Klagshamn istället, precis runt hörnet. Helt ok, men inte alls lika roligt bad som på de andra ställena, och inga roliga vågor trots halv storm. Däremot träffade vi hon som jag köpte huset av, alltid lika trevligt.

En annan sak man kan syssla med på semestern är att rensa telefonen (blev tvungen då det inte fanns plats för en behövlig uppdatering), så jag har gått igenom mina 3000 bilder och slängt ungefär hälften. Tydligen tar jag kort på samma saker hela tiden:

  • katt som ligger och sover/ser mysig ut
  • selfie på mig och Fredrik ("nu är det dags" säger jag och då vet Fredrik att han ska ställa sig jämte och le)
  • saker som blommar/växer i orangeriet
  • söta syskonbarn
  • snygga solnedgångar/annan natur
Dessutom finns det nu även aprikoschutney. Men det godaste är marmeladen (aprikos, kardemumma och mandelspån - sitter som en smäck på rostat surdegsbröd), den färska salsan (aprikos, chili, lime, rödlök - löjligt god till grillad halloumi) och såklart solvarma direkt från trädet.

Jag är nog officiellt och verkligen på semester nu, för den där tanken jag hade om att jobba lite när det behövs är borta och jag svarar bara på de mail som absolut måste svaras på.

1 kommentar:

Karin sa...

Marmeladen var jättegod! Tack! Men nu tycker jag att det ska vara helt slut med att ens titta på jobbmejl. Semester är att inte tänka ett smack på jobbet, tycker jag iaf.