tisdag 8 juli 2014

Semester dag 4

Dags att vara hemma en dag, för att tvätta badkläder, klippa gräs, socialisera, baka bullar, äta aprikoser, vila solbrännan och sånt. Jag fattar inte vad jag gjorde innan jag hade trädgård, var var jag på semestern? På stranden varje dag? Antagligen.

Dagen började med att Fredrik glatt förkunnade att det växte svampar på aprikosträdet. Jag är inte lika glad, men visst, bilderna blev fina.


Det syns inte så bra på bilden, men trädet dignar av mogna aprikoser som smakar sommar. Jag har kokat marmelad tre gånger, och snart blir det en sats salsa/chutney. Kanske att det skulle bli gott med aprikospaj?


Förra sommaren när vi var i Italien var Nella här och vaktade hus och katt, och fick reda på att hon var gravid. Idag hade hon med sig lilla söta Atle hit! Han får vara lite anonym under snuttefilten, men Fredrik som tog kort med den riktiga kameran säger att han är ett väldigt fotogeniskt barn.


Seriöst. Den här squashen är 45 cm lång. Vi gjorde sallad på halva och den mättade fyra personer.


De nya dynorna är här! Jag hade ett missat samtal från Bauhaus förra veckan, men inget meddelande och jag har suttit i telefonkö alldeles för länge utan att komma fram. Kundservice? Not so much, utom killen om hjälpte oss när vi köpte dem. Mail? Inget svar. Fredrik åkte helt sonika dit och frågade och fick till slut med sig dem hem. På lappen på lådan stod det antecknat: "Ringt Ej svar" Så då var det nog klart från deras håll liksom. Men nu bryr jag mig inte om det längre, för kolla så himla snyggt det blev!


Och så har jag bakat sommarbullar också (såna man tar med sig till stranden), och nu tittar vi på utklassningen/semifinalen. Just nu leder Tyskland med 5-0, och twitter bara: VAAAA?/det var ju det jag sa/dela om, ojämna lag,

Och det, det var den fjärde dagen.

Inga kommentarer: