onsdag 16 juli 2014

Renoveringen trappas upp

I söndags åkte vi till Mellbystrand och hälsade på. Där rev de trappan och skulle helst ha upp en ny samma dag. Det var lite olika åsikter om hur det skulle gå med det där men en tydlig deadline var VM-finalen på kvällen. Fredrik och jag tog en liten eftermiddagslur efter lunchen medan trappan revs. Vi blev erbjudna hörselkåpor men vi blev inte tillräckligt störda för att ens piggna till.

Ulrika, som såklart följer alla säkerhetsregler som finns. Däruppe fanns  även två barn och en katt som fick bäras ner när det var dags för middag.

Som tur var kunde vi hjälpa till lite när det blev dags att sätta ihop den nya trappan (det känns så trist att bara åka och gratisbo utan att göra någon nytta). Jag gjorde svåra grejer som att limma och ta kort på de andra.
Här börjar det likna något. I samma veva fastnade nästan en av oss under trappan.
…och precis lagom till att det skulle lyftas jättetungt så klev Patrik in genom dörren och tog min plats, så att jag kunde ta en bild istället. Om vissa steg ser sneda ut så är det för att de inte sitter helt fast ännu. 
Tadaa! TV på bottenvåningen, nedburen för den nya trappan. 
Så, en trappa på plats och en VM-final senare gick vi och la oss. Vi fick sällskap av Speed, en av två katter som gärna ville ligga på våra fötter/trampa omkring på oss. Katterna är lite större än min katt, men väger ca 3 gånger så mycket så jag antar att de äter typ betong? Det känns verkligen när de kliver omkring. Fredrik är lite allergisk mot katter så han brukar försöka att inte ha dem i ansiktet men det fattade inte Speed som inte bara kelstångades (ni som har katt vet) utan använde Fredriks skäggstubb för att klia sig mot, hårt. Lite på samma sätt som Dolores brukar klia sig mot sockerlådorna vi har som sängbord. Ulrika hade visst sovit ovanligt gott den natten, kattfritt och allt.

Purrrrrrrrrrr.
Och ursäkta ordvitsen i rubriken, det fanns en uppsjö på samma tema. Ta ett steg i rätt riktning, bli tappad bakom en vagn (sidostycket som stegen sitter fast i heter tydligen så) etc.

Inga kommentarer: