onsdag 6 oktober 2010

Trädgårdsmästeri

Ikväll har Martina varit här och hjälpt till att röja. Numera har jag ett kompostgaller fullt med nedklippt klematis, jord från pallkragsodlingar och fallfrukt. Hoppas på fin matjord till våren (går det så snabbt?).  Dessutom är det stora fikonträdet nerklippt och jag har nya funderingar på vad jag ska göra i orangeriet. Med lite sällskap är det varken tråkigt eller jobbigt, och sällskapet verkade tycka att jordärtskocksoppa med knaperstekt fläsk var en helt ok ersättning för genomfört arbete.

Jag vet verkligen inte vad jag ska göra med det långa gräset... köpa en dyr och tålig trimmer? Klippa för hand? Vänta på vintern och hoppas att det dör och rafsa upp det? Anlita nån med verktyg som fixar allt röj?

2 kommentarer:

Cornelia sa...

Härligt med lite hjälp :)

Jag tror tyvärr inte att det blir kompost av allt så snabbt. Sen e det viktigt att blanda om det med jämna mellanrum, annars händer det inte så mycket. Sen kan man inte ha för mycket grenar i för de tar alldeles för lång tid att brytas ned. Nä kompost tycker jag bara e meckigt, jag slänger allt i trädgårdstunnan o köper jord ist :)

Om det e gräset på gräsmattan som e långt så e det ingen bra idé att låta det va över vintern, då kan det mögla o dö. Snömögel heter det :)
Kolla om det e nån som säljer en trimmer på Blocket, om det e superlångt, typ sly så rekommenderar jag nog en lie!

tojis sa...

Ajaj, snömögel vill jag inte ha. Eller dödar det mossan?Nä jag ska klippa det, på ett eller annat sätt. Jag har ingen trädgårdstunna så för mig är det nånstans att slänga grejerna också. Det kanske inte är nåt för mig heller, men eftersom jag tydligen har "learning by doing" som filosofi när det gäller trädgården så testar jag :-)