fredag 8 maj 2015

Fyra per person är lagom va?

Jag börjar med försvarstalet: För sådär fem år sen så behövde jag en cykel. Jag var inte riktigt redo för träningscykel etc utan skulle mest göra cykelutflykter och cykla till stan. Så jag köpte en sjuväxlad bra cykel med cykelkorg och lampor och reflexer, en tantcykel. Och den är jättebra, den har till och med tagit mig de tio milen runt Tjejvättern. Men sedan köpte jag en racer, för då hade jag, ivrigt påhejad av Fredrik, fått smak på att cykla. Och då insåg jag hur tung tantcykeln var just när man ska cykla längre sträckor. Någonstans där fick jag en tantcykel av jobbet också. Likadan som den jag har men knallgul och med tre växlar.

Men så tyckte jag att jag saknade en cykel att ha att cykla till jobbet på. Lätt och snabb med lampor, reflexer, stöd och lås. Så häromdagen råkade jag köpa en sån. Och nu har jag alltså fyra cyklar. Och plats till mycket färre än så.

Lätt och snabb. Men i dammodell och med pakethållare (till badkläderna Karin).
Så nu är den första tantcykeln till salu (Evis?). Och egentligen hade jag kunnat sälja den andra tantcykeln också om den inte vore så himla brandad, och ibland är det kanske skönt att ha en cykel som man vågar ställa på Hyllie över natten eller så.

Egentligen kanske det inte är konstigare än att ha golfskor, joggingskor, walkingskor och partyskor. Men det kostar mer och tar ohemult mycket plats. Så, kom och köp!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Håller med dig! Fyra verkar bara vettigt. Och då har du ju inte ens en endaste liten mountainbike!

Vi har 15 cyklar och motorcyklar till två vuxna. Det blir väl ungefär 4 var skulle jag säga. (Men det är ju flest med motor och det passar ju oss som inte orkar cykla så mycket själva.)

Fredrik sa...

Det känns som att det är på sin plats att citera regel 12 från Velominatis "The Rules":
-----
While the minimum number of bikes one should own is three, the correct number is n+1, where n is the number of bikes currently owned. This equation may also be re-written as s-1, where s is the number of bikes owned that would result in separation from your partner.
-----

Det finns utrymme för fler alltså. Inte plats, men utrymme.

tojis sa...

Och vad är s = hemma hos oss skulle du säga?

Karin sa...

Så länge du inte förvarar den i vardagsrummet är allt fortfarande ok. Gillar plats för badkläder. Nu ska jag gå ner och räkna kugghjul på min bianchi i hopp om att få ut den ur garaget. Och cash i handen. Ett tag hade vi 14 st, Peter, jag och barnen, men då var vi vi ju faktiskt 5 personer.

tojis sa...

Håller tummarna för att Bianchin blir såld!