tisdag 16 december 2014

Ut med det bara...

Jag har planerat in en detox efter semestern. Det skulle behövas redan nu men jag är inte dummare än att jag fattar att det inte går (för mig, det finns säkert andra som klarar det hur bra som helst) att detoxa veckan innan jul och i Thailand.

Så, efter helgen när vi har kommit hem och fram till helgen för min födelsedag eller möjligen fram till en jobbgrej några dagar tidigare ska det detoxas som aldrig förr. För att jag är nyfiken på om det kommer kännas någon skillnad i kroppen och måendet, och för att jag hoppas att det kommer göra det. Det finns säkert en massa olika sätt att detoxa på men såhär tänker jag mig det:

1-2 veckor
inget koffein
inga mjölkprodukter
inget kött
ingen fisk
inget socker
inget mjöl
ingen alkohol
allt jag äter, dricker och smörjer in mig med ska helst vara ekologiskt
minst 8 timmars sömn/natt
yoga och promenader
torrborstning

Det blir inga detoxtéer eller -pulver, utan jag kör så naturligt som möjligt och fokuserar på gröna smoothies och sånt. Det svåra är att hitta några dagar i sträck där det inte finns middagar och annat inplanerat, och att inte dricka kaffe hela dagarna förstås.

Fredrik är inte helsåld på idén men jag tror att han kommer sympatidetoxa när vi äter ihop och dricka sitt kaffe när jag inte ser på.

Jag tror att i framtiden så kommer hälsa och mående kopplas mer till vad vi stoppar i och på oss och mindre till vad vi ska äta och göra för att få bort symptomen. Och eftersom jag är nyfiken så börjar jag nu. Jag vet ju redan att jag personligen mår bra av att utesluta socker, mjöl och stärkelse, och kanske borde jag ta bort en sak åt gången istället för att fatta vad som ger vilken effekt men det får bli senare för det här ska göras enligt filosofin all in. Och kanske behöver man utesluta saker en längre period, men jag tänker börja så här.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Och med den envishet och beslutsamhet du har så är det ju aldrig någon tvekan om att du kommer vara helt rengjord till födelsedan!

tojis sa...

Haha, "rengjord". Gillar´t!