måndag 21 oktober 2013

Varsågoda för världens godaste och enklaste glassrecept!

Om man inte vill koka smet, skaffa glassmaskin etc för då kan man också göra fantastisk glass, så verkar det här vara idiotsäkert. Jag tycker oftast att glass som bara har fått frysa utan maskin eller omrörning blir isig och får fel  konsistens, men den här blir jättekrämig, och god. Och krämig. Och god. Jättegod. Dessutom: kortare ingredienslista får man leta efter.

Världens bästa glassrecept (6 portioner typ)
5 dl vispgrädde (40%)
1 burk kondenserad mjölk, sötad (finns i mataffären)

Gör så här: Vispa grädden, blanda med den kondenserade mjölken, häll i en form eller två och ställ i frysen. Se till att ta fram en stund innan servering.

Jag har hittills gjort kaffeglass (häll i en espresso i hälften av smeten), citronglass (saft och zest av en halv citron) och naturell som vi åt med hackade jordnötter och choklad. Men det går såklart att röra ner vad som helst: kakbitar, crumb, pepparkakssmulor, saffran, äppelmos, lemoncurd, lakritspulver, bär, nötter, godis, nötsmör, sylt, marshmallows etc.

Nu kom jag på att man kan frysa den i muffinsformar, så går det göra snygga portionsuppläggningar också.

Eftersom det inte är så LCHF så platsar det inte på matbloggen. Kanske att vi kan äta lite kaffeglass med choklad på, eller citronglass med granatäpplekärnor på ikväll, så Fredrik kan ta en snygg bild på gottiset. Eller vad säger du älskling?

Inga kommentarer: