fredag 5 juli 2013

Italien!

Vi hade alldeles för länge inga speciella semesterplaner, utan visste bara att vi är lediga tillsammans utan barn i en och en halv vecka och med barn i två veckor. Jag har sagt till någon som har frågat att "vi kan ju t ex vakna en morgon och vilja köra till Italien, och då gör vi kanske det", och sedan satte den tanken sig och jag fick en massa tips av Italienräven Karin och av en kollega som planerar en bilsemester dit med sin familj. Fredrik gillade idén när jag lanserade den, så nu ska vi alltså åka till Italien på semestern! Det är faktiskt på tiden, jag har av någon anledning aldrig varit där.

Först tänkte vi köra ner, för att det skulle vara mysigt och vi skulle inte behöva planera så mycket etc. Men när vi började räkna på det så bokade vi flyg till Milano och en hyrbil i en vecka istället. Vi siktar på Ligurien, möjligen med en avstickare till Toscana. Om någon som läser här har fler tips så är ni välkomna att höra av er! :-)
Japp, det är en gammal Atlas (Jugoslavien?), men ibland vill man bara titta på en karta offline.
Typ åtta pocketböcker är beställda och katt- och husvakt är ordnad. Nu återstår att hitta boende i Italien, men det finns jättemånga små mysiga ställen att bo på, vingårdar etc så det löser sig. Och så tar vi nog en natt i Milano också. Längtar och räknar ner!

4 kommentarer:

Italienräven själv sa...

Härligt!

Ulrika, snart på väg till Norrland sa...

Låter ju strålande! Och så smart att inte köra ned. Det hade vi aldrig kommit på.
(Djälva stenåldersnördar som alltid måste göra allt själva. Städa, bygga, köra... när ska vi fatta att moderna människor gynnar BNP, köper tjänster och dricker mer vin.
Tur att ni kan påminna oss om hur det borde gå till!)

Karin sa...

Alla pratar ju om Cinque Terre, så det hade jag försökt pricka in. Se bra artikel, med länk till 8 utflykter vid sidan. http://www.svd.se/resor/ligurien-trangsel-att-foralska-sig-i_8207452.svd

Men idag ser det ju ut som sommar även här! Ha en skön helg! Kram.

tojis sa...

Ja, det är det som lockar med Ligurien, ser otroligt vackert ut!

Hoppas på en produktiv dag i trädgården och lite strandhäng, eller bara ligga i poolen. Trevlig helg du också! Kram