onsdag 31 juli 2013

Italien - Milano

Till slut kom vi fram till Milano för den sista övernattningen. Trötta, varma och lite griniga pga icke-fungerande p-automat, dålig info från hotellet (som nog kommer ge en bot per post om ett tag, vi körde tydligen i en miljözon, gick inte komma till hotellet på något annat sätt) och minirum utan fungerande AC. Men vi skärpte till oss och gick ut, och efter en stund i den varma kvällen bland alla glada människor så kunde inte vi heller låta bli att le.

Vi hamnade på en restaurang bland de glada människorna och åt pasta och försökte återigen (utan att lyckas) få in en tiramisu. Sedan blev det en ganska kass natt på det varma hotellrummet. Men. Vi firade två och ett halvt år, och vi var i Milano så lite sömnbrist var inget att ta åt sig av. Vi gick runt vid katedralen en sväng. Vacker, detaljerad men med lite reklam på. Som de förklarar genom att berätta att reklamen betalar för restaureringen de håller på med.


Intill katedralen ligger en galleria med en stor kupol i mitten. Enligt en sägen så får man tur om man snurrar på en tjurtestikel i ett stadsvapen under kupolen. Så det gjorde "alla", kolla in hålet där kulorna nog har suttit en gång.


Jag snurrade också, när vi ändå var där.


Sedan ägnade vi oss åt att gå runt och ta in Milano, fotografera (vissa mer än andra), äta gelato, äta dyr lunch med utsikt, dricka kaffe, leta på kartan etc. Det sista vi gjorde innan vi hämtade bilen och körde mot flygplatsen var att äta en sista gelato på ett chokladställe nära hotellet. Kolla vilken bra idé, att servera smält choklad i en ministrut i glassen!


Ingen shopping alltså, trots att det var "Saldi" överallt. På flygplatsen kom vi på att vi inte ens hade handlat något vin, så vi ordnade det på en Carrefour Express. På Kastrup möttes vi av bagagekaos. Det stod väskor precis överallt. Våra kom snällt som de skulle men min fina lättviktsväska på fyra hjul hade gått sönder så jag anmälde det och hoppas att SAS ska ersätta mig för en ny väska.

Väl hemma skällde katten ut oss för att vi hade varit borta. Hon var ute på framsidan och skällde medan vi parkerade bilen till och med, och kom sedan och skällde flera gånger under natten. Men vad gjorde väl det, när man fick ligga i en skön säng i ett svalt sovrum! Hemma än nog ändå det bästa stället ändå.

Inga kommentarer: