torsdag 31 mars 2011

Stegtävling, tredje gången gillt

Jag har anmält mig till en stegtävling på jobbet. Slut på meddelandet.

(Alla kanske inte förstår varför det är komiskt, jag berättar mer imorgon.)

Hjälp till då!

Min kropp är inte det minsta hjälpsam. Jag har planerat en massa kul grejer i helgen; cykling till Torup på lördag, vin lördag kväll och golfpremiär på söndag. Men kroppen envisas med att motarbeta mig genom att bli förkyld hela tiden (två gånger på en månad kan inte vara normalt). Jag har försökt bli frisk hela veckan, utan framgång, det enda som händer är att jag håller på att tappa rösten. Ikväll ska jag bomba med vitaminer och kanske en och annan kolhydrat, se om det hjälper. Håll tummarna tack!

onsdag 30 mars 2011

Wohoo!

Jag fick precis ett sms om att jag (eller min telefon faktiskt) har vunnit en miljon brittiska pund. Vilken tur ju!

tisdag 29 mars 2011

Komma hem-överraskningar

När jag öppnade brevlådan hittade jag både min deklaration (jo jag vet att man kan logga in och kolla, men jag har inte gjort det) och bokpaketet jag beställde förra veckan. Deklarationen bjöd som sig bör på en slant tillbaka.

När jag tittade in i kaoset såg jag två toalettstolar, men ingen där den skulle stå. Att leva utan dusch funkar, men utan toalett? Not so much. Men, den var inte så tung och Ulf kunde instruera via telefon, så nu är även det löst.

Glaset är:

halvtomt - jag har ögoninflammation och ser inte klok ut. Rött, rinnigt, kleggigt.

halvfullt - det är bara i det ena ögat.

måndag 28 mars 2011

Som läppstift på en gris...

Jag var på Bauhaus och rekade innan, och köpte en snygg dusch. Vid kassan hade de billiga tuplaner så jag köpte några buntar. När jag kom hem och satte dem i vatten kom jag att tänka på uttrycket "som att måla läppstift på en gris". För i mitt kök finns just nu allt som ska in i badrummet, allt som fanns i badrummet, med byggdamm som grädde på moset. Och så en vas med tulpaner då.

söndag 27 mars 2011

Grillpremiär




Och nåt gott till grillmästaren som inte sov så mycket inatt:



lördag 26 mars 2011

Borttappade appar

Liam brukar spela på min telefon, och det brukar gå bra (förutom att han har ringt nån och laddat ner betalversionen av nån app). Idag kom han och sa att han inte hittade skidspelet, då såg jag att det saknas en hel rad till. "Det är inte så farligt" sa Liam. Nä, kanske inte, för jag har ingen aning om vilka de andra fyra är...

fredag 25 mars 2011

Är hinken halvfull eller halvtom?

Badrumsrenovering. Spolar gör man genom att tippa ner lite vatten från en hink.


Jag bara: jobbigt med byggdamm och att inte kunna spola som vanligt.

Katten bara: YES! Äntligen en vattenskål i bra storlek!

När Akademibokhandeln försökte råna mig

Jag förstår att det kostar lite olika mycket att köpa en bok här eller där, precis som med en liter mjölk. Vad jag inte förstår är hur samma bok kan kosta 279:- på Akademibokhandeln och 159:- på Bokus. En annan bok jag ville ha kostar 75:- i affären och 42:- på nätet så det verkar vara deras affärsidé att råna folk som kommer in i affären. (Företagen hänger dessutom ihop på nåt sätt.)

Tänk om en tröja från H&M skulle kosta dubbelt så mycket i affären som i webshopen.

torsdag 24 mars 2011

En vanlig dag på kontoret

Eftermiddagsfika...



onsdag 23 mars 2011

tisdag 22 mars 2011

Badrumsrenovering

När jag gick hemifrån i morse såg badrummet ut så här:


När jag kom hem ikväll såg det ut så här:


På en vägg sitter det tidningspapper, tyvärr hittar jag inget årtal. Nån annonserar iaf efter en borttappad cykel, bara en sån sak!

Satans motvind!

Slut på meddelandet.

Me like!

Det blev vår! Och som vanligt är det jättesvårt att jobba när solen skiner utanför... Men idag kan jag glädjas åt att jag ska cykla hem så jag får vara ute en och en halv timme. Eller mer, med tanke på hur mycket det blåser (säkert motvind). Är det inte helg snart så att man kan få sitta ute och sola?

måndag 21 mars 2011

Sökes: eldningstunna

Jag har klippt lite i trädgården. Och innan jag ens har börjat på träden och vinrankan så är högen med ris tillräckligt stor för att kunna funka som valborgseld i en mindre stad. Eftersom jag inte vill springa med riset genom huset och sen köra till tippen hundra gånger tänkte jag elda det istället, men det verkar vara svårt att få tag på en tunna att göra det i. Det är bara stockholmare och nån göteborgare som säljer såna på blocket. Är det nån (av mina fem läsare) som vet nåt och kan tipsa? Tack på förhand!

söndag 20 mars 2011

Bränd och trött

Skönt med ännu mer sol! Jag är lite varm på kinderna av solandet, och öm i kroppen av räfsande och klippande. Hoppas det betyder att jag kan somna typ nu, för planen är att cykla till jobbet imorgon bitti, och då ska jag helst komma iväg halvsju. Solsidan på Play, sen: god natt!

Supermåne, supersol?

Jag har sovit som en stock trots supermånen! Väntar nu bara på lite supersol så jag har en anledning att lämna den sköna sängen.

lördag 19 mars 2011

Lördagsffektivitet

Jag har redan hunnit cykla dryga 3 mil i solen, fika på Patisserie David (Skånegården), gräva ner jordärtskockor i skräphörnan i trädgården och njuta i solstolen en bra stund. Nu blir det häng med Liam i några timmar (hans mamma är bakfull), vi ska leka, äta lördagsgodis och åka tåg. Bra dag!

fredag 18 mars 2011

Ålderstecken

Att man är hemma från after worken innan halvtio, och dessutom är nöjd med det.

Vårtecken

Att det är ljust ute när man är på after work.

Wohoo!!!

Jag trivs bäst i öppna landskap...

Eller inte. På det nya kontoret är det öppet värre, men vissa fattar inte att de ska ta sina samtal i de små rum som finns, för att inte störa. Samma personer verkar inte ha nåt annat att göra än att ta privata samtal. Idag har jag lärt mig en massa om vad nån ska äta, vem som ska hämta på dagis, vad nån annan har i hyra. Jag försöker stänga ute det med musik, men en del kommer tydligen igenom.

Tur att det är helg alldeles jättesnart, AW med ett glas vin eller fem får mig nog på bättre humör.

(och jo, jag skrev det här inlägget på arbetstid...det tog ca två minuter och jag gjorde det istället för att fika)

torsdag 17 mars 2011

Uppgivet

Jag går i ide nu. Väck mig när det är vår.

onsdag 16 mars 2011

Hejdå rumpont

Om man cyklar några mil i stöten får man lätt ont i rumpan. Lösningen stavas vadderade cykelbyxor, blöjbyxor som Karin kallar dem. Såna som jag aldrig nånsin skulle ta på mig. Nu ska jag åka och köpa precis såna, men tänker mig att jag ska ha nåt över när jag är ute och cyklar i dem. Det kanske också ändras, konstigare saker har hänt. Jag placerar dem på ungefär samma sexighetsskala som nylonknästrumpor.

tisdag 15 mars 2011

Statistik

Blogspots egna statistik är ganska usel, men en av sakerna som redovisas är de sökord som oftast pekar folk hit. På första plats kommer "spindlar". Så förfärligt mycket skriver jag väl inte om spindlar att folk som googlar på det borde hamna här? En annan sökning som av okänd anledning har skickat hit nån är "snygga killen på johanneslust". Är det nån som vet nåt om honom?

Dags att vårpiffa!

Saker som är vintriga och behöver fixas:
  1. Bloggen
  2. Garderoben
  3. Huset
  4. Trädgården
  5. Orangeriet
  6. Bilen
Kanske inte nödvändigtvis i den ordningen. Min spetskompetens är att göra allt samtidigt, och aldrig riktigt bli klar med nåt.

En på varje axel

På (tecknad) film sitter det ofta en ängel på ena axeln och en djävul på den andra. Precis så är det i min säng just nu, men jag har en katt på magen också.

Ängeln tycker att jag ska cykla in till stan och ta bussen, påminner om tjejvätterndieten, ljudbok och frisk luft. Djävulen tycker att jag ska köra, och använder argument om mycket packning, att jag blir svettig av att cykla och att komma i tid. Katten sover.

Ställningen just nu: djävulen leder, men jag har lovat ängeln att cykla och styrketräna ikväll.

måndag 14 mars 2011

Niotusen i timmen

Tandläkarbranschen verkar vara lönsam. Jag har precis betalat 750 kr för en femminutersbehandling. Var så god och skölj!

söndag 13 mars 2011

Klubbad

Trött som fan. Jag har testat att sova, äta, dricka, vara ute i friska luften, röra på mig, sitta stilla. Inget hjälper.

lördag 12 mars 2011

Hoppfull

Våraktiviteter: idag har jag klippt ner min lavendel (som nog var en och en halv meter hög). Jag har även druckit kaffe på trädäcket. Lite kallt, men det känns tydligt att det kommer bli vår.

(och oj så mycket det är att göra i trädgården och orangeriet)

fredag 11 mars 2011

Tjänstecykelhemtransport

Idag har jag fått min tjänstecykel! Den hämtades ut i Lund men jag vill ha den hemma så det var bara att ta med sig cykelhjälmen i morse och cykla hem den i eftermiddag. Det var tveksamt ett tag, eftersom det snöade i Lund och tydligen både haglade och åskade i Malmö. Men när jag var klar med dagens sista möte sken solen så jag satte på en ljudbok och gav mig iväg.

Jag har aldrig testat den vägen innan men har hört att det är bra skyltat. Det måste vara ett rykte för jag cyklade fel när jag skulle ut ur Lund och följde skyltarna. När jag hade snurrat runt lite och hittade rätt väg ut var det en dryg mils raksträcka i rejäl motvind. Det toppades av snöblandat regn när jag kom fram till Värnhem, sen fick jag njuta av kalla och blöta kläder sista biten. 27 km var det enligt min mobilapp, då inte från jobbet utan nere i stan, så det är nog 29 från jobbet. Min plan är att cykla en dag i veckan sen när vintern är slut, men hoppas på lite mindre motvind för det var ingen lek.

Nu: vin och förhoppningsvis massage. TGIF!

torsdag 10 mars 2011

Hurra!

Idag fyller både Magnus och Karin år, stort grattis och hoppas ni har haft en bra dag med tårta och champagne.

Min egna dag var inte mycket att hurra för. Trött, grinig och stressad. Och som pricken över i fick jag klättra in i bilen via passagerarsätet eftersom nån kollega hade parkerat som en idiot.

onsdag 9 mars 2011

Mycket nu...

Idag har jag suttit i samma möte från 9-17.30. Nu är jag hemma och ställer bilen så att jag kan dricka vin på Årstiderna ikväll (fortfarande jobb). Löjligt ointressant information, skulle bara säga att jag lever. Och att ibland får jag iaf god mat när jag jobbar över.

Dagens citat: "we can do the webinars quarterly OR once every three months".

tisdag 8 mars 2011

Upphittat

1 st jeansrosettörhänge, hittades i bagageutrymmet på en Toyota.
1 st frisyr, fixades igår.

Bra kombo, de två passar bra ihop.

måndag 7 mars 2011

Man får göra vad man kan

Själv bidrar jag med vårigt nagellack.


När vuxna ser ringen (min favorit!) kommenterar de att den är annorlunda, gjord av porslin etc. När Selma såg den igår sa hon: vilken fin tupp du har där.

söndag 6 mars 2011

Kvällen är ung

Det där med att gå och lägga sig tidigt var det ingen nytta med, jag blev ju bara sjuk och trött. Så nu gör jag som vanligt istället, och väntar med att gå och lägga mig tills imorgon.

Ahhhhh

Äntligen! I dubbel bemärkelse; sol OCH tillräckligt frisk för att vara ute i den.

Vasaloppsmys

Det grundar sig väl i nån glad stund från barndomen antar jag, men jag är barnsligt förtjust i att titta på vasaloppet. Det är hemtrevnad i ljuden; kommentatorerna, skällorna, hejaropen, de småputtriga intervjuerna.

En kompis skrev på facebook: "jag önkar att jag vore en sån där vasaloppsmänniska men istället sitter jag här och gäspar, lägger till det på min sen-lista." Och precis så är det för mig också, jag tror på nåt sätt att jag kommer åka Vasaloppet nån gång, jag ska ju bara få ordning på knäna, gå ner i vikt, köpa grejer, träna som en tok, hitta nån att träna och åka med. Sen så! Som sagt...har det på sen-listan. Tills dess är det väldigt bra morgon-tv.

Värsta sätten att vakna

Utan inbördes ordning:

  • Av telefonen (för man hinner ju tänka ut så många otäcka saker som kan ha hänt).
  • Av att man måste kräkas (dödsångest med kräksjuka)
  • Av att två katter i slagsmål är på väg upp i sovrummet.
  • Av jordbävning.

Anledningen att jag är vaken är den näst sista. Och jag kan inte somna om för pulsen är fortfarande skyhög.

lördag 5 mars 2011

Bortbytes: tråkigt liv

Om nån vill sitta/ligga/sova i soffan och inte orka göra nåt annat så går det bra att kontakta mig för ett livbyte. Gärna nån som orkar jobba, träna och ta hand om sitt hem.

// skittröttpådettanu73

fredag 4 mars 2011

Knäcker katten extra som tunnelgrävare?

Eller var kommer all jord från?


Hej dammsugare, hejdå powernap!

Frisk!

Jodå, idag var jag frisk. I flera timmar faktiskt. Åkte glatt buss till jobbet (skulle på after work) och satte igång med allt jag hamnat back med. Hade ett bra möte, hittade en kontorsstol som jag ville ha, bokade möten, gjorde lite research. Sen var jag visst inte frisk längre. Avbokade motvilligt av AWn och tog bussen hem (så skönt det hade varit att ha bilen då).

Undrar om det bara är jag som har en övertro till sömn, jag tror att om man bara sover blir man frisk. Och jag hade ju sovit i två dagar så därför var jag väl frisk? 

Nu hoppas jag bara att all ynklighet försvinner tills imorgon. Jag vill umgås och cykla och sola. Äta normalt hade varit trevligt, det var länge sen. Jag tar en styrkelur nu, har inte gett upp än! 

torsdag 3 mars 2011

Katten

Min katt har inte förstått att hon kan gå på toaletten ute. Nyss kom hon inspringandes, gick på lådan och sprang sen ut lika snabbt igen.

Vaken...

...men är varken ofebrig eller mår bra. Jag får snällt avboka dagens möten och stanna hemma. Och missa LC ikväll. Stackars stackars mig.

onsdag 2 mars 2011

Fast forward

Vilken skitdag! Jag är förkyld så jag har sovit uselt, svårt att andas. Så då har jag snarkat och väckt stackaren som låg brevid. När jag klädde på mig i morse gick stövlarna sönder, och jag var inte hemma. Det löstes dock genom att behålla ett par skor jag hade i bilen som jag hade tänkt lämna tillbaka. Tur det, för när jag kom till jobbet ville kollegan att jag skulle hålla en presentation för en stor kund i hennes ställe. Jag var inte alls klädd för det, men skorna var iaf hela. Efter presentationen, som gick ok, skulle jag jobba ikapp men mådde så  illa att jag inte vågade stanna på jobbet. Avbokade ett möte och körde hem, utan kräkpauser. Hemma funkade varken tv eller internet. Inte förrän den femte gången jag startade om allt. Jag undrar så vad jag gjorde för fel de första fyra gångerna.

Så, kan vi spola förbi den här dagen och gå direkt på imorgon? Vakna utsövd, ofebrig och må bra?

tisdag 1 mars 2011

Kolla!

I säng i närheten av 23 både måndag och tisdag! :-)

Märklig felringning

Det ringde nyss på min privata mobil, ett stockholmsnummer.
Jag: Victoria
Uppringaren: Vart har jag kommit sa du? (här tänker jag att den där rösten verkligen låter bekant)
Jag: Till Victoria
Uppringaren: Ursäkta, då måste jag ha kommit fel. (poletten trillar ner)
Jag: Det är inte Natali då?
Uppringaren: joooo....?

Min kusin Natali skulle ringa en kollega och slog ett nummer från en lista på väggen, och hamnade hos mig. Vad är oddsen för det? Sen var vi chockade en stund tills vi insåg att vi inte hade tid att prata och fick lägga på.

Tjejvätterndieten, februari

Ja vad ska man säga... FAIL! Jag har bara cyklat 195,7 km (inte ens två tjejvätternlopp på en hel månad!!!) och inte varit på Friskis en enda gång. Just därför tänker jag inte ens ställa mig på vågen.

Jag har en massa bra ursäkter (allt från dejter till tjänsterresor och förkylning) men det förändrar ju inte det kassa resultatet.