måndag 10 oktober 2011

Helgtripp

I helgen var vi i Småland, för att gå på kusinträff och döpa lilla Idde.

Kusinträffen började med att 9 taggade barn sprang omkring och skrek så högt de kunde. Några timmar senare satt föräldrarna och vrålade för full hals när det gick bra i sverigespelet och tabu. Skriken ökade definitivt efter att flaskan med fiske-fjaes kom fram. Det blev sent innan jag och F trängde ihop oss i Antons 105-säng, men alla kom till kyrkan och dopet, vissa piggare än andra.

Alltid lika kul att träffa släkten, och alltid lika skönt att komma hem när man har varit bortrest.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Jodå, såatt ehh... Då var det konstaterat vilken mästare här bor i köket. Och det är ju bra att barn talar sanning har man hört.
Linas matkasse rekommenderade idag brässerad fläskfilé med diverse rotsaker i ugn och en slags sås på hopkoket. Hade ju alla chanser att bli gott tyckte jag som plötsligt uppbådade någon slags energi för matlagning. Kött stektes, salvia hämtades från trädgården och såsen reddes. Ta mig tusan blev den inte riktigt god!
Försökte göra reklam för såsen inför dottern:
-Åh, vilken fantastiskt god sås! (I syfte att få barn att äta får reklam vara något vilseledande.)
Hon smakade snällt och sa:
-JA! Jättegod! Precis som IKEA!

Bra. Så då vet man.

Hör bara av er om ni vill ha receptet. Annars finns den väl på påse på Ikea. Och då behöver man varken skala ingefära, odla örter, smaka av med japansk soja eller krydda med kärlek.

tojis sa...

Jo men hon tycker ju inte om choklad, så jag vet inte om hennes smaklökar är speciellt pålitliga.