tisdag 7 januari 2014

Nyårslöfte 2014

Nä, jag ger inga löften i år. Det där med att jag tänker unna mig att träna, äta bra, må bra är konstant även om det får mer fokus precis när det blir nytt år, ny vecka, efter semestern etc. Vi håller ju redan på med 30-dagarsträningsutmaningen (30/1 ska vi klara 175 squats, 5 minuter i planka och 40 sit-ups....ehhhh) och i morse började jag visst med LCHF igen.

Däremot har jag en tanke om att jag ska vara lite mer konsekvent vad gäller tillsatser i ditten och datten. Jag har periodvis sedan några år slutat med ansiktstvätt och krämer och både tvättar och smörjer med olja. Men som sagt, bara periodvis så där finns utrymme för förbättring. Kanske att nästa steg blir att sluta med schampo och istället tvätta håret med bikarbonat/ägg/honung/vinäger eller vad man nu använder. Jag känner dock att det kan bli lite jobbigt om jag dessutom tränar mycket och ska snabbduscha på jobbet några gånger i veckan. Men jag behöver inte bestämma mig nu va?

Men här kommer i alla fall ett löfte: jag ska äta vegetariskt oftare! Det är inte alldeles enkelt att kombinera lågkolhydratskost med att äta vegetariskt, men vissa gör det på heltid så då ska väl jag klara av det en eller några gånger i veckan. Och så ska jag köpa mer ekologiska produkter. Vissa saker köper jag bara ekologiskt redan (ägg, citroner, mjölk, bregott etc) men jag kan definitivt bli bättre (kaffe och kött t ex, som jag ju faktiskt storkonsumerar). Och med "jag" menar jag "vi", Fredrik är lyckligtvis med på noterna!

På tal om vegetariskt så berättade en femåring vi var och firade igår att han är vegetarisk. För han åt minsann bara kött han tyckte om. Jag tänker vara lite snävare än så i min definition och tänker till och med undvika bacon även om jag har hört talas om fler än en vegetarian som godkänner bacon som krydda!

1 kommentar:

tojis sa...

Jahaja, den där utmaningen sket sig direkt pga ont i benen. Inte träningsvärk utan inflammationsont. Så jag pausar idag och hoppas kunna köra vidare imorgon. Snälla F masserar och sällskapspausar.