lördag 14 december 2013

Julfest 2013

Vi hade julfest igår, med lite (nja) bubbel i Hjärup innan (där min väska står kvar pga dött bilbatteri, en helt annan historia), och ännu mer bubbel på Hilton innan vi åkte till Swedbank stadion. När det är ett så stort företag är det tydligen svårt att få till en fest utan att man köper ett färdigt koncept och i år hade de tyvärr köpt in konceptet Julens Mirakel på Swedbank stadion. Showen fick usel kritik i sydsvenskan, så förväntningarna var riktigt låga.

Visst anar man redan här hur dåligt det skulle kunna bli?
Men ändå: så dåligt att det knappt går att beskriva. 700 festglada människor på sjukt bra humör begravde sig under en skämskudde och visste inte vart det skulle ta vägen. Hur kan det här nånsin passerat någon som har bestämt att det skulle vara en bra idé? Och Ranelid är ju som han är, och jag brukar kunna tycka att det är lite roligt men han var direkt osmaklig och ansåg tydligen att han behövde hävda sig gentemot både Guillo och GW. Han visade bilder på sig själv och körde samma snack som vanligt, och kunde inte riktigt dölja sin irritation över att han inte blev älskad av publiken. Han presenterar också sig själv med att han är den som gjort flest framträdanden, men jag undrar om det i sig verkligen är kvalificerande? Tänker att Birro, Robinson-Robban och diverse Paradise Hotel-kändisar också syns och hörs ganska mycket.

Som tur var hade vi en egen show också, som en avdelning på jobbet traditionellt ordnar. Och de hade sjungit, visat filmer, ballongdansat och ordnat tävlingar med den äran. Och maten var jättegod! Och så är det schysst att stödja MFF men trist att de har sitt namn på något som levererar så uselt.

Inga kommentarer: