fredag 29 mars 2013

Kulturell långfredag

När vi var på Fotografiska i Stockholm i höstas så hade de några foton i restaurangen som jag blev alldeles tagen av. Utställningen var tyvärr slut, men det gick i alla fall läsa sig till att fotografen heter Nick Brandt.

Fredrik luskade senare reda på att just den utställningen nu visas på Dunkers kulturhus i Helsingborg, så idag när de flesta andra nog styrde kosan mot Österlen för att titta på konst så tog vi E6:an norrut. Fantastiska bilder, jag vill tapetsera väggarna med dem! Som bonus hade de ett ljudsystem där man vid nästan varje tavla kunde höra fotografen själv berätta om bilderna, lite om tekniken han använt, etc. Det är kort sagt porträttbilder på vilda djur, som han tar genom att vänta ut dem så de vågar komma nära. Åk dit! Ni har till 19 maj på er.

Bild från Dunkers hemsida. Det här är min favorit men den fanns tyvärr inte att köpa. Jag kommer dock ha en annan elefant på väggen framöver...
Förutom den här utställningen : Nick Brandt - On This Earth, A Shadow Falls visar de även A Day in this World, också sevärd.

Inga kommentarer: