onsdag 22 augusti 2012

Snopet, katten

Min katts senaste hobby verkar vara att jaga möss. Hon går gärna ut sent på kvällen och har man otur kommer hon in med en mus i munnen och berättar högljutt om sin prestation. Ibland smiter de, ibland får man ut dem levande, ibland får man begrava dem.

När jag kom hem ikväll såg jag hur en skugga sprang in under dörren till entrén, och medan jag parkerade cykeln såg jag en mus som försökte gömma sig. En stund senare ville den jaktsugna katten gå ut, och missade att det fanns en mus redan innan hon kom fram till ytterdörren.

Musen? Tänker att den går ut själv så småningom.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Berättade jag att vi fick med oss 3 små möss hem i lådorna med kakelugnen vi var i Sjöbo och hämtade?
3 små söta sprallande krabater som gjorde att Ulf kom inspringande och mycket bestämt hävdade att det var min tur att gå ut och ta hand om det där.
Jag släppte ut dem levande i trädgården. Ekologisk mat till katten! Rakt från landet och skogen.

(Ulf är hjälte i det mesta. Men blanda inte in möss. Då kan man inte ha honom till mycket. Han hävdar att de anfaller...)

tojis sa...

Snällt med bonusmaterial i leveransen! Jag fick en mus i present när jag kom hem igår kväll. Katten satt i badrummet och när jag kom så gjorde hon liksom entré och la stolt en stendöd mus framför fötterna på mig. När den försvann (fick en ganska ovärdig begravning i soporna)ville hon genast gå ut och fånga en ny.