fredag 13 juni 2014

Soffa eller inte?

Nu är ju trädäcket klart och vi använder det mest hela tiden, är faktiskt bara inomhus när vi sover. Möblerna är målade, gardiner är inköpta, hängmattan hänger där den ska, vinrankan växer och aprikoserna mognar. Så nu borde jag vara nöjd? 

Inte riktigt, för det har visat sig att vi ca aldrig sitter vid det fina matbordet med de omsorgsfullt målade stolarna, utan vi sitter i den vitmålade ikeagruppen så fort vi ska äta/fika/hänga. Och det är väl iofs ok, men egentligen vill både Fredrik och jag kunna ligga ner där ute också (förutom i hängmattan som ju bara rymmer en person och möjligen en katt och ett barn om det kniper) och det hade varit trevligt att använda det fina bordet mer. 

Så, ett alternativ är att flytta ut/sälja ikeagruppen (som faktiskt är ganska fin om man inte tittar så himla nära) och istället köpa en soffa. Då kommer vi (förhoppningsvis) äta vid matbordet istället, eller utomhus så klart, där det för övrigt också finns lite för mycket möbler. Det där med less is more verkar jag inte ha hört talas om? Men det är gött att man kan vara många, de där gångerna när man behöver vara det.
Eller en vit? Eller en svart.
Ett tredje alternativ (om alt 1 är att ha det som nu och alt 2 är att sälja/flytta den vita gruppen och köpa en soffa) är att bygga en egen dagbädd och ha i orangeriet, då med förvaring inuti vilket också skulle behövas. Imorgon är det vi som åker och provsitter!

Inga kommentarer: