onsdag 8 april 2015

Stackars liten

Katten har blivit gammal väldigt fort, och lite tidigt också faktiskt (hon är bara tio och ett halvt). Hon har slutat hoppa och hon ligger mest och vilar, och hon är liksom lite långsammare i allt hon gör. Så idag var vi hos veterinären och kollade hur det står till. Hemmadiagnosen med hjälp av internet sa reumatism, vilket tydligen är jättevanligt bland katter, men ganska okänt. Veterinären höll efter lite klämmande och kännande med.

Bakom lås och bom. Det hon håller koll på är världens sötaste goldenvalp, säkert livsfarlig.
Min katt gillar inte direkt att bli klämd och känd på, särskilt inte om det är nån hon inte känner på ett ställe hon inte gillar. Så det gick inte dra några slutsatser av hennes missnöjesljud. men veterinären konstaterade att hon har tappat en del muskler och att hon är smal. Så om inte blodproven visar något konstigt ska vi sätta missen på smärtstillande så livet blir lite mer uthärdligt. Och vad som händer annars vill jag faktiskt inte tänka på.

För att ta blodprov rakar man först ena frambenet, och sedan får man bandage.
Som plåster på såren fick katten en burk makrill till middag, och en tuggtablett med glukosamin som förhoppningsvis också ska hjälpa.

Det är tur för min ekonomi att hon har varit en väldigt frisk katt hittills, för den här lilla stunden och förvisso några blodprov gick loss på 1700 spänn. Om hon slutar få ont nu så behöver vi fixa hennes tänder också. Jag frågade om det kostar typ 2 eller 12 tusen, och fick svaret: - nånstans däremellan. Som tur är har jag råd med det, och hoppas nu hon kan få smärtstillande så snart som möjligt, och att hon blir en glad och snabb katt som bygger nya muskler.

2 kommentarer:

evejon sa...

Har inte kattalores någon försäkring? Låter dyrt i vilket fall...😬
Kram

tojis sa...

Nope, och det hade kostat nästan lika mycket ändå.