onsdag 24 februari 2016

Garderobsterapi i vardande

För mig finns det inget bättre sätt att få det fint och rent hemma än att bjuda hem folk. I vanliga fall kan sovrummet vara gömställe för stöket när det ska vara i ordning på nedervåningen, men idag händer det konstiga att två människor jag inte känner ska hänga i sovrummet i några timmar. Och dessutom titta på mina kläder, och mig. Hu. Så det städades och röjdes en del i helgen, och nu vill jag fortsätta med resten av huset, bastun, orangeriet, trädgården - för oj så skönt det känns och så fint det blir!

Kolla! Nästan som i ett mäklarprospekt ju (minus tända ljus, levande blommor och citroner)!


Om du som läser har andra knep på hur man har ett hem som alltid är redo att ta emot gäster så får du gärna dela med dig. Ett som jag vet är att ha en egen plats plats för allt, men det funkar inte hos oss pga vi är trångbodda och har kanske möjligen eventuellt lite för mycket saker,

4 kommentarer:

Karin sa...

Särskilt undrar jag var alla grejorna tog vägen? Har du temporärt gömt undan dem eller har du rensat bort? Ett bra tillfälligt gömställe är annars bagageutrymmet. Väldigt fint i alla fall!

tojis sa...

Jag undrar också, men det verkade som att allt kunde ha en egen plats (något som verkade otroligt innan). Mycket trivsamt just nu!

Ulrika sa...

Funkar det fortfarande? Ser väldigt lockande ut!
Själva så använder vi packningstekniken. Alla grejer som vi eg använder (en liten bag till de stora, en liten till den lilla, en ikea kasse m skor, en med sportkläder o en med ytterkläder samt en badrumsväska) åker bara fram och tillbaka mellan våra olika "hem". Tror att principen är densamma som baklucketricket :-)

tojis sa...

Ja det håller faktiskt i sig! Kanske att det ligger lite kläder på de vita puffarna, men nånstans måste man ju ha grejerna som liksom är igång men inte redo för tvättkorgen. Det är förresten ännu finare nu, med små växthus med papperskrukor med små späda plantor precis vid fönstret.