fredag 19 februari 2016

Femårsfir i Tylösand

I slutet av januari firade Fredrik och jag fem år tillsammans. Eller, vi firade inte då för vi hann inte och jag hade bihåleinflammation, men vi bokade in oss på Hotel Tylösand så att vi kunde fira några veckor senare. Och det var alltså i fredags. Vi jobbade halva dagen, eller knappt för min del för motorlampan började lysa när jag släppte av Fredrik på morgonen så jag fick åka till verkstaden och lämna den, men fick turligt nog med mig en lånebil så vi kunde ta oss till Tylösand. När vi hade kört av E6 såg vi den här skylten. Så för er som letar (jag hade min jämte mig i bilen), norr om Halmstad finns den!


Hotel Tylösand ägs av Per Gessle, och om man inte visste det innan man kom dit så blev det väldigt tydligt ganska snart. Inredningen kändes lite som han t ex (svart och lite smaklöst och omodernt fast ändå ganska bra) .och boken om honom på rummet, och husets vita vin som hette Sommartider och var Gessles. På kvällen hette champagnen innan middagen The Pleaser (det kommer tydligen från en annan låttitel) och var också en del i Gessles sortiment.


När vi kom fram åt en sen lunch och sponsrade Gessle lite mer genom att dricka hans vin i plastglas vid poolkanten. Vi hade bokat in oss på spa, inga behandlingar eller så men det finns gott om pooler, olika sorters bastu, "isvak", relax, bubbelbad, så vi hade att göra på fredagseftermiddagen utan att ens behöva packa upp träningskläderna (jo, det fanns gym också, med fantastisk utsikt). Solen sken utanför och gick vackert ner i havet utanför de stora fönstren på relaxen. Jättefint spa, rekommenderas!

Ser fräscht ut, men nog inte ekologiskt = blä för besprutade fruktskal i vatten.
På kvällen var det förbokad trerättersmeny. Vi valde en ganska sen sittning för att slippa rushen, men det var ändå ganska stökigt. Huvudrätten och efterrätten var verkligen supergoda men vi fick vänta länge. Alltför länge. Vilket är extra dåligt på ett ställe där de vet exakt hur många som kommer, när de kommer och exakt vad alla ska äta. Förrätten var trist och torr, pga att den verkade ha stått uppskuren för länge. Det stod mat utställd på brickor lite här och där i restaurangen och några stackare blev serverade efterrätt som hade stått framme bland hostande förbipasserande och annat i en och en halv timme. Inte så himla fräscht. På rummet fanns ekologisk tvål och schampo men det tänket avspeglades tyvärr inte i restaurangen. Det stod inget om vilka viner som var ekologiska t ex (inga?) och på frukosten fanns det inga märkningar över huvud taget. Det var fokus på sockeryoghurt och lågkalorisylt och sånt istället för naturliga råvaror som åtminstone jag kopplar ihop med spa och lyx. Synd!


Vi hade kanske tänkt träna på lördagsmorgonen, eller använda spa:t lite till, men eftersom solen sken så fint utanför så åt vi frukost och tog sedan en lång promenad på stranden. Fredrik hade med sig kameran och tog fina närbilder på is och sånt. Jag tog som vanligt bild på honom när han tar bilder.


Det var ett trevligt ställe som ligger fantastiskt vackert och det är alltid mysigt och lyxigt att åka iväg. Men nästa gång blir det nog Ystad Saltsjöbad istället. Och det bästa har inte med stället att göra, det bästa inte bara betalade för kalaset utan följde också med mig hem igen.

Inga kommentarer: