onsdag 13 januari 2016

La quenta, por favor!

Några dagar in på 2016 åkte vi till Playitas resort på Fuertaventura, en träningsresort som apollo flyger till. Jag har haft ögonen på det ett tag, kompisar och kollegor har varit där och jag gillar tanken på att kunna åka på träningsläger utan att man behöver vara proffs. Vi hade funderat på att åka över jul eller nyår men medan vi funderade så tog platserna slut.

Det var ganska spännande när vi skulle åka. Först så berättade de att det var för många plan i luften över Europa så vi var tvungna att vänta i en timme. Ok, den var ny. Och sedan när vi väl fick tillstånd att lyfta så accelererade planet men precis när det skulle lyfta så tvärnitade det och vinglade fram och tillbaka innan det stannade. Och sedan sa de inget på en stund så då hann det passera ganska många tankar. Sedan berättade de att det hade kommit en kraftig sidvind precis när de skulle lyfta och då måste man tydligen avbryta. Men vi kom iväg till slut.

Det finns hotell, lägenhetshotell och villor på området. Vi bodde på hotellet, 180 trappsteg upp från lobbyn/poolen/restaurangen. Och vi var där för att träna så vi tänkte minsann inte åka hiss. De 80 trappstegen på jobbet känns plötsligt enkla. Efter att vi hade gått upp för berget på bilden så var trapporna extra jobbiga, men det var en spännande och skön promenad/klättring, fin utsikt däruppifrån och fågelskådaren/fotografen i familjen fick flera nya kryss och några snygga bilder.


Resorten ordnar olika träningspass varje dag, vissa ingår och andra får man betala för. Det finns en olympisk pool, tennisbanor, beachvolley, inomhushall, spinning, fullutrustat gym, och gott om ställen att gå, springa och cykla på. Mitt mål med veckan var att lära mig crawla, och Fredrik hakade på. Vi hann med ett pass på gymmet, jag tog några morgonpromenader, var med på ett yogapass, ett blandat pass, bodybalance, ett stretchpass. Och så var det ju simningen då... Vi anmälde oss till en lektion för vuxna crawlnybörjare i början av veckan, så sedan hade vi lite att träna på. Och vi är inte klara än utan nu får det bli klippkort på Hylliebadet för att nöta vidare. Tydligen ska det vara lite mindre svårt för mig än för Fredrik eftersom jag kan flyta och jag har också nytta av det senaste årets yoga. Men det kändes fortfarande ganska svårt att simma utan att andas in en massa vatten. Så länge jag inte andas ser det tydligen ganska bra ut, när vi tränade i hotellpoolen hörde Fredrik ett sällskap säga "som hon där, hon kan ju" om mig. Om de bara visste hur lite jag kan.

Allt klär en skönhet!
Helt ok pool att bada och träna i, och att ligga vid.
....och att spela backgammon vid. 
Så här i efterhand var det perfekt att åka nu! Skönt att avsluta svulldecember med träning, och att kicka igång det nya året med laddade batterier och träningspepp. Det var lite över 20 grader på dagarna men på kvällarna var det kyligt och vi kunde ha läst på lite mer innan vi packade för att ha lite mer varma kläder att välja på. Nu var det mer så här varje kväll efter duschen, djungelvrålen, ljudboken och ölen på rummet:
-vad ska du ha på dig ikväll?
-samma som igår! du då?
-jag tar också samma.
Vissa hade dunjacka på kvällarna, andra hade shorts, vi höll oss lite mittemellan.

På tal om packning så behövdes det inte så mycket förutom träningskläder, för det kunde man ha hela tiden utom när man skulle bli insläppt på restaurangerna. Vilket var bra för Fredrik som hade glömt packa shorts så han hade trikåer hela veckan, utom på kvällarna då, när man ändå ville ha jeans.

Det fanns några restauranger på området men de bästa låg enligt undertecknad matsnobb  i den lilla fiskebyn någon halvkilometers strandpromenad bort. Där åt vi mest fisk såklart, och fantastiskt god friterad getost med honung och marmelad som jag ska försöka efterlikna hemma. Den här fisken med en massa tänder var dock lite läskig (men jättegod). Och kanarisk potatis (papas arrugadas) måste jag också testa att laga, mmmm! Och på stranden fanns det en liten kiosk med massor med mat och drinkar och supertrevlig personal, där brukade vi äta lunch.

Heeeeeeere's Johnny!
Hotellfrukosten var helt ok, inte som i Thailand med färsk ananas etc, men det fanns en hel del att välja på. Det enda kruxet var att hinna låta det gå lite tid mellan frukost och träning. Och att inte lita på skyltarna, de försökte t ex döda Fredrik och eventuella andra nötallergiker genom att påstå att nutellan var kakaosmör. Förutom lasset på bilden avslutade vi alltid med kaffe och croissant i solen. Det var faktiskt en träningsresa, inte en bantningsresa!

Till och med favoriten blodgrape.
Så, det var ett bra koncept och ett schysst ställe. Inte så charmigt men charmen försvinner väl alltid när det ska vara stort och effektivt. Jag trodde att alla där skulle vara i toppenform och mellan 30 och 50 så jag blev jätteglad över blandningen av unga och gamla och tjocka och smala. Vissa var alltid nyduschade och hade alltid ett äpple i handen, andra (vi, till exempel) var svettiga och tog en öl efter träningen. Det var fler barn där än jag trodde också, men det beror nog på att det var sista veckan på jullovet. Hasta luego Playitas, jag är ganska säker på att jag kommer tillbaka, då med triathlonträning eller nåt annat lite tuffare än simning och batteriladdning på agendan!

1 kommentar:

Karin sa...

Uppskattar det uttömmande reportaget! Inte helt säker på att det är nåt för mig dock.