måndag 19 oktober 2015

Att lära så länge man lever

Förra veckan var det dags för det årliga tandläkarbesöket. Eller är det varannat kanske? Som vanligt börjar jag tänka på tandtråd veckan innan besöket, tar i lite för mycket med allt och är alldeles öm i munnen när jag väl kommer dit. Det hade ilat lite i flera månader så jag var beredd på spruckna tänder och gamla fyllningar som skulle bytas. Men, det var visst "bara" slarv med sånt som tandtråd som gav den känslan så jag bokade in en tid hos tandhygienisten också för att göra rent på riktigt och så pratade vi om hur man egentligen ska göra då. Och det är klart att jag har hört att man ska tråda regelbundet. Men tandhygienisten tycker alltså att man ska göra det varje dag. Två gånger. Eh.

Dessutom ska man visst inte skölja munnen efter man har borstat tänderna för det är nåt i tandkrämen som täpper till, och det vill man inte skölja bort.

Om det finns nån kvar som läser här efter det långa uppehållet, har ni vetat detta och gjort så?

(Angående det månadslånga uppehållet: varje gång jag har gått in på bloggen för att skriva har jag blivit ledsen av kattinlägget, men nu bet jag ihop och skrev ett nytt så kanske det går lättare sedan.)

1 kommentar:

Ulrika sa...

Jag är kvar! Och nja. Jag likställer det med att jag vet att det inte är bra att ligga i soffan istället för att träna tabata. Att veta och göra är inte samma sak. Och tanken kan vara god men räcker sällan.

När det gäller tandläkarfrekvens följer jag nedanstående:
- Gå dit sällan. Typ var 10:e år. De är ändå bara gnälliga. Som optiker ungefär. Håller dock på att omvärdera den här punkten efter att ha bitit sönder 3 tänder i vintras, gått med det jeeettelänge och fått hål. Stora. Så nu har jag tränat på att gapa och inte gnälla. Kostar det så smakar det är mitt nya ledord.
- Tandtråd. Gillar! Mycket! Gärna varje dag.
- Inte skölja. Uähhhh! Har hört om detta. Bestämt mig för att det är falskt och framförallt grymt äckligt. Klart man måste skölja! Annars börjar jag borsta två gånger. Som förtvätt med skölj och sedan sköljmedel i sista omgången.

Och ja. Jag hänger hellre här än på fb. Ok? Kan vi inte ses här lite oftare?