lördag 31 maj 2014

Pionspotting

Om ni undrar varför jag inte har synts till på några dagar så är det för att jag är fullt upptagen med att titta på de här två skönheterna:

Vita pioner, på framsidan.
Ljust rosa, i trädgården.
Nävars, jag har minisemestrat i Mellbystrand, golfat, varit på Nordea Masters, grillat några gånger und so weiter. Men visst blir man sugen på att avboka allt annat och ge dem den uppmärksamhet de förtjänar?

måndag 26 maj 2014

Livskvalle

Jogga i solig allé, pusta ut i hängmattan, få mat serverad, doppa sig i poolen, Game of Thrones, massage.

Helgen som gick: fest, trädgård och kalas

I fredags var det sommarfest med jobbet. Det slutade med att jag gick dit i mina slöfsbyxor, åt gott,  drack tills jag fick magkatarr (det får jag ju iofs ganska fort) och dansade tills jag fick ont i knäna (det får jag ju iofs ganska fort). Henrik Schyffert ståuppade och Amigobandet spelade. Nyseparerade Schyffert gjorde det klart och tydligt att han var öppen för förslag, vet inte om han fick napp eller ej. Strax innan tolv kände jag mig klar och tog tåget hem följt av en cykeltur genom regnet. Lördagen ägnades åt gräsklippning, gödsling, vattning, orangeripiff, ogräsrensning och lite slappande innan vi avslutade med middag på Nama.

Fredrik jobbar i trädgården :-) Notera katten som ligger under stolen och chillar. 
Söndagen började med en ljuvlig cykeltur till Bunkeflostrand där vi gjorde vår plikt och röstade, sedan stekte vi amerikanska pannkakor och hängde ute så mycket vi kunde. Timo fyllde sju i lördags så vi hade lite kalas på söndagseftermiddagen, i perfekt väder. Vi kom på alldeles för sent att vi borde ha fyllt poolen så att det hade blivit badbart, men började fylla den ändå. Det går i drygt 5 kubikmeter vatten så det tar några timmar, så när gästerna kom var vattnet ganska kallt och den var inte ens full. Det stoppade inte barnen som hade värmt upp med vattenkrig. Själv väntar jag med premiärdoppet till efter den planerade joggingturen ikväll.

Hopp!
När barnen började med vattenkriget sa jag att om de skjuter på mig så slänger jag i dem i poolen. Det funkade bra i början men sådär när Milla några timmar senare stod i poolen och skvätte vatten på mig. Jag spände ögonen i henne och då tittade hon busigt på mig och sa "kasta i mig i poolen då!".

fredag 23 maj 2014

Det här slöfsbyxmodet

Hälften av tiden gottar jag mig åt mina sköna byxor, andra hälften känner jag att jag vill berätta för folk att jag inte glömde ta av mig pyjamasen i morse utan att det här är en mycket medveten outfit.

torsdag 22 maj 2014

Rädisorna är jättegoda!

...hälsar gråsuggorna som har ätit upp dem. Suck. Hoppas de inte gillar lök, potatis, tomater, gurka, squash, aubergine och sallad.

söndag 18 maj 2014

Att leva med en fotograf

Man skulle kunna tro att det betyder att jag är van att modella, men just den här fotografen föredrar djur och grässtrån och sånt (jag har blandade känslor inför det; gillar inte att vara med på kort men vill samtidigt att han ska se nåt fint med mig och vilja föreviga det).

Så, det innebär snarare saker som att kameran är med när gräset klipps, kommer fram när jag vattnar, när vi ska äta etc. Jag brukar fotografera fotografen när han fotograferar så jag skulle kunna göra massor av sådana här inlägg. Men så här såg det ut efter maten i fredags och jag såg att en spindel hade spunnit ett nät precis jämte bordet. Kameran och rätt objektiv var redan framme eftersom sparrisen hade varit så snygg, så han hoppade ner bakom soffan och fotade loss.

Den snygga (och goda!) sparrisen.
Spindelfotografering pågår.
Husspindel (eller alltså det är en korsspindel men den bor uppenbarligen här).
Och så här såg det ut just när gräset skulle klippas för några veckor sedan. Om man tittar ordentligt på bilden han tar ser man hur himmel, staket och maskros syns i vattendroppen på ett grässtrå.

Grässtråfotografering.
Grässtrå.
Katten är tvärtemot mig ganska van att vara modell, men är måttligt imponerad när Fredrik tar fram kameran, hon brukar blänga lite och titta åt något annat håll. Men ibland blir det bra ändå.


Golfskryt

Igår var det dags för den årliga 36-hålstävlingen i golf som en kompis ordnar varje år. Det var fjärde gången jag var med, och första och tredje gången gick det uselt men både för två år sedan OCH i år så gick det bra.

Så här fint var det kvart i åtta på morgonen, och sedan bara fortsatte det hela dagen.
Oavsett resultat så var det win-win pga sol exakt hela dagen och trevligt sällskap (bara Fredrik som saknades, hoppas han får vara med nästa år). Men som grädde på moset spelade jag allt mellan ok och jättebra på morgonen, hade t ex fem par, sänkte ovanligt många långputtar och vann närmast flagg. Det räckte till en tredjeplats och trots ganska dåligt spel på eftermiddagen räckte det till en fjärdeplats totalt. Dessutom fick jag pris för bästa dam (av två :-)). En av deltagarna jobbar på Puma och hade med sig en hel väska  med priser så nu har jag väska, keps, två skärp, handske och laptopfodral från Puma. Och en flaska vin.

Man blir ganska stel efter 36 hål, det är trots allt drygt två mils promenerande och så en massa slag på det, så idag yogas och stretchas det friskt i lilla huset för att kunna röra sig hyfsat normalt. Alla hade ca samma krämpor men vissa hade slarvat lite med solskyddet och var inte bara stela utan även knallröda. Själv sportade jag spf 30 och keps och slipper just den extrakrämpan.

lördag 17 maj 2014

Racerkidsen i Hjärup

När jag var i Hjärup häromdagen kom två söta racerbarn och mötte mig på varsin sparkcykel. Sedan testade Liam sina nya inlines, och då ville Milla åka pulka (schysst träning att dra pulka med barn i på barmark), följt av att cykla följt av att  åka inlines.




Jag blev faktiskt lite sugen på att leta fram mina gamla inlines och se om det går att åka på dem (dvs om jag minns hur man gör). Snällt mot knäna vill jag minnas! Minns även att det är lite livsfarligt att inte kunna tvärnita.

fredag 16 maj 2014

Rosé, revben och kramar

Det är tecken på en bra fredag det. Dessutom dagsfärsk och närodlad sparris, en filt i solen, nöjdheten efter 21 burpees och en bra bok - ännu bättre!

Pinnstolarna

Det blir inte nödvändigtvis billigare att jaga begagnade stolar och sedan måla dem, men det blir snyggare än nya stolar i min prisklass hade varit! Kolla den här nymålade karamellen t ex:


Gött när det blir precis som man har tänkt sig. De grundmålade som skymtar i bakgrunden ska bli ljusgråa, och så har vi två rödbetsade och två brunbetsade också. som vi inte tänker måla om. Utan att jag riktigt kan förklara hur stolar kan matcha blommor så matchar pinnstolarna sommarens blomma i lilla huset: pelargoner.

torsdag 15 maj 2014

Kontrasternas Amsterdam

Om det inte har framgått redan så gillar jag verkligen Amsterdam. Samtidigt som jag verkligen ogillar deras coffee shops och Red light district. Jag förstår bara inte hur det kan förekomma i ett modernt land i en modern stad.

Innan jag kom dit trodde jag nog att det skulle finnas några ruffiga kvarter i utkanten av stan, ett för knark och ett för prostitution typ. Men nej, det genomsyrar hela staden. Red light district ligger mitt i gamla stan, i gamla fina hus är det plötsligt en röd lampa som signalerar vad som finns att köpa där, och någon som visar upp sig i ett skyltfönster. Mitt på dagen, med blandad publik. Allt från barnfamiljer som jag antar har en del förklarande att göra till stora grabbgäng som dreglande köar till klubbar med peep shows. I ett fönster satte en lättklädd  kvinna en kudde framför ansiktet, hon var väl trött på pekandet och fotograferandet. Coffe shops finns precis överallt, precis som de uppenbart slitna cannabisknarkarna. Det är t ex mycket lättare att hitta knark än kaffe.


Det går såklart att argumentera att alkohol egentligen orsakar mer skit än marijuana, och att det är säkrare med kontrollerad prostitution, men jag får ändå bara en väldigt dålig smak i munnen. Dessutom trodde jag att marijuanan höll sig på coffee shopsen, men det gick att köpa varianter i jourbutiker och på marknader. På en marknad försökte de sig till och med på lite marknadsföring för cannabisklubbor (som förresten ser exakt likadana ut som godisklubbor vilket måste ha orsakat mer än en olycka) och hävdade att man skulle bli hög som ett flygplan för bara några euro. Vi såg även kakor och kaffe, om man nu föredrar det. På blomstermarknaden fanns det startkit, för de som hellre odlar själv.

Jag har skrattat åt den här sedan i morse

Vi motsätter oss män i skägg och klänning meddelar män i skägg och klänning

Bild från artikeln i länken.

onsdag 14 maj 2014

Fågelbäbisar här och där

En fågelrädd kompis berättade häromdagen att en koltrast har flyttat in i hennes uteförråd, byggt ett bo i en kruka och lagt fina turkosa ägg.


När jag tittade in igår så hade de fina äggen förvandlats till ganska fula ungar. Ingen mamma i sikte. Och kolla det där lilla ägget som ligger kvar, hur har de fått plats? Antagligen hade de kläckts igår eller möjligen dagen innan. 


När jag gick över parkeringen i morse tog jag ett kliv över ett annat fågelbo. Lite dåligt placerat tycker jag men vet att fiskmåsarna brukar tycka att parkeringen är deras. När de har kläckts kommer de strutta runt på parkeringen och fiskmåsmamman kommer vara arg på folk och bilar som är i närheten.


Precis när jag tog bilden kom jag på att mamman eventuellt är lite beskyddande redan, och jodå, 1 sekund senare kom hon och skränade och la sig till rätta. Jag flyttade på mig, har ju sett Fåglarna och vet hur det kan gå.

Vadförnåge?

Ni vet burpees? Som måste ha utvecklats som en tortyrmetod, men sedan togs över av självplågare som träningsmetod? Ungefär så här ser de ut:

Bild från ceciliafolkesson.wordpress.com
För mig räcker det med ungefär tre stycken, sedan är pulsen hög. Den här veckan tycker Paolo att jag ska göra minst 18 stycken i sträck för att få poäng. HAHAHAHAHA. Jag kommer eventuellt dö. Och om jag överlever kommer jag eventuellt inte kunna gå efteråt, på några dagar eller så.

"Åh, så skönt det var att göra några burpees!" sa ingen, någonsin.

lördag 10 maj 2014

Jävla Paolo alltså

Dagens (varje lördag under tävlingen) utmaning var att klara så många varv som möjligt av 10 armhävningar, 10 situps och 15 squats på 15 minuter. Testa själva så fattar ni varför jag svär över Paolo och låg helt stilla i typ en halvtimme efteråt.

13 varv klarade jag idag (11 förra lördagen, efter att ha sprungit). Skumt, hade aldrig kunnat göra 130 armhävningar om nån bad mig, men när man blir lurad med att göra annat emellan och lockar med poäng så går det visst bra.

torsdag 8 maj 2014

Är det här belöningen?

Efter Paolos 15 klämde jag in veckotestet också: jägarvila. Kanske var jag extra trött efter squats och att kliva upp på en stol några gånger med varje ben, men efter knappt en och en halv minut trillade jag ihop i en skakande hög. Jag får nog prova igen, senare i veckan, för tävlingskollegan klarade mer än dubbelt så länge.

Nu tänker jag sitta still i två timmar, eftersom jag har magic foot-masker på fötterna (plastpåsar med gucka i som gör att allt som är hårdare än babyhud ska trilla av om några veckor. Inte så skönt, men jag ser inga bättre belöningar inom räckhåll så...

Tvära kast

Igår hämtade jag barn på dagis/i skolan. Sedan åkte vi till donken och hämtad mat, jag orkade inte fixa nåt. Då råkade vi få Millas McNuggets-dippa i Liams Happy Meal-låda, och då blev det cirkus. För han tyckte den var jättegod, och skulle ha den till sina pommes. Och Milla tyckte också den var jättegod och skulle ha den till sina nuggets. Så vi höll på och bråkade om var den där lilla plastbyttan skulle stå ca en gång i minuten. Tills båda kom på att den inte var god. Pust. Sedan tog de på sig lådorna på huvudet och dansade någon slags fredsdans.

tisdag 6 maj 2014

Knak knak

Potatisen är decimeterhög, squashen blommar, vinrankan överlever, salladen är ätklar. Bara lite regn nu då, så gräsmattan får fart!

måndag 5 maj 2014

Snygga Amsterdam

Vi strosade mest runt, så som jag tycker att man ska upptäcka städer. Lite mer shopping än jag hade tänkt mig, men inga dåliga köp. Vi bodde ganska mitt i, men promenerade runt i Jordaan (från jardin=trädgård) bland grafitti, kaféer, vintageaffärer och restauranger. Kanalerna ligger tätt med sina karaktäristiska hus och varje ledig plätt används som cykelparkering.






Amsterdam - ressällskapet

Jo, vi var ju i Amsterdam! Vi:


Om man är soldyrkande smålänning tar man inte en taxi till tåget, utan gör så här:


Det visade sig att vårt hotell (som vi hade bokat lite på känn, som man gör när man ska till en ny stad) låg mitt i smeten, och dagen (Queen´s day) till ära var torget fullt med ett stort men framför allt högt tivoli:

Hotellet var ok, men lite omodernt. Med en anställd som gärna skojade om att det var för många skandinaver i Amsterdam så snart han såg oss. Frukosten kaotisk men ok. Omodernt ja, tvågreppsblandare i duschen och nyckelkort som de såg ut innan magnetkorten kom. Minns ni?:

torsdag 1 maj 2014

Brajlukten ligger tät

Det är inte bara när man passerar coffee shops det luktar braj här i Amsterdam, det letar sig just nu in genom det öppna fönstret till hotellrummet också. För dem som vill bli höga luktfritt finns cannabiskakor, -klubbor och -kaffe att köpa. Vi fnissar och tar kort, som de lantisar vi är.