lördag 30 november 2013

Ett livstecken

Vi lever! Men har fullt upp med kartonger, omorganisering av ca varenda skrymsle och vändor till tippen, Ikea och stadsmissionen.

Hoppas vi blir klara snart, innan jag blir GALEN! Jag är ändå ganska duktig på att ignorera stöket, men bara i några veckor verkar det som (och de har passerat nu).

tisdag 26 november 2013

På tal om att det är jul snart. Väl?

Idag körde jag igång min julspellista, så nu är det all in med jul i en månad! Det betyder att jag vill sluta flyttröja och börja julpynta, att jag vill göra rocky road, baka lussekatter, bygga pepparkakshus och titta på Love Actually och Itzhaks julevangelium. Och så vill jag ha jultema på bloggen. Och julledigt.

måndag 25 november 2013

Inte mycket att hänga i julgranen

En tom julgransfot, muntrare syner har man sett.

söndag 24 november 2013

Spoilervarning!

Fredrik hostar ungefär som Victoria i Bron gjorde precis innan hon började blöda och sprida dödligt virus. Just sayin'

Solig söndag!

Hoppas på lite trädgårdsarbete senare då, så man får njuta lite. Men först ska det bli ordning i bastun/förrådet, tyvärr känns det inte riktigt lika njutbart. Men, som vi säger ganska ofta här hemma nu: det ska bli skönt när det är klart!

fredag 22 november 2013

Bästa veckodagen!

Det är inte bara fredag, det är dessutom den där fredagen när Fredrik brukar flytta, bara det att han stannar kvar istället. Så. Himla. Skönt. Dessutom: På spåret börjar ikväll! Så att jag och alla andra pensionärer kan sitta hemma och titta på tv med gott samvete.


Jag får röja lite mer först bara, högar av saker skymmer tv:n. Det verkar ha lossnat på blocket nu i alla fall, så det mesta av Fredriks prylar är sålda. Alla mina saker också, och de kommer få sina nya platser i världen ikväll eller imorgon. Så det finns hopp om att få ordning till slut, framåt nästa helg eller så.

torsdag 21 november 2013

Det ljusnar!

Efter två veckor av att vara bortrest så kommer jag vara HEMMA och LEDIG imorgon, för att rensa i röra. Men först ska jag göra Prag på 5 timmar.

tisdag 19 november 2013

Volvolastbil, någon?

Man får ju gratulera Volvo till sina reklamfilmer, det är bara att ta av sig hatten. Eller, de får ju spridning och bygger varumärket, men jag är tveksam till om försäljningen ökar. För ett tag sedan var det någon som gick på lina mellan två lastbilar. Och vem har kunnat missa Jean-Claude van Dammes spagat mellan två backande lastbilar (30 miljoner har inte missat den på youtube)? I så fall:


Imponerande! Och sedan är det svårt att inte skratta högt när man ser den här bilden:

måndag 18 november 2013

Ni får klara er utan mig, Zlatan och co

Imorgon avgörs det ju, och jag är i Prag där man får vara glad om man hittar en kanal där de pratar tyska istället för tjeckiska.

söndag 17 november 2013

Man får ju stödja de lokala restaurangerna!

Först öppnade statoil en dygnet runt-butik några hundra meter från mig, sedan kom det en skylt om att det skulle öppnas Burger King precis bredvid. Och jag vet inte hur tusan de gjorde för att bygga det utan att det märktes men en dag stod det bara där och var färdigt och hade redan öppnat.



Här fortsätter vi med flyttstöket. Eller om vi bara flyttar samma saker runt runt, ibland undrar jag. Hur som helst, idag har vi varit i Kävlinge och röjt så vi orkade inte tänka på mat och då var det inte så dumt att ha en Whopper så nära. Dessutom var det tydligen något slags öppningserbjudande för det var så billigt att jag var tvungen att fråga om det verkligen stämde. Ikea-biligt. Och den där timmen som jag skulle ha lagt på matlagning i vanliga fall har jag precis ägnat åt att grundmåla Fredriks tv-bänk så att den platsar här.

fredag 15 november 2013

Trött men smart

Nu är jag hemma igen, efter en galet intensiv vecka. Jag skriver kanske mer om det en annan gång, men energinivån är inte på topp, så mycket kan jag säga. I brist på matlagningsork bestämde jag att kvällens middag blir räkmacka, och att till efterrätt blir det glögg och pepparkakor med saint agur. Så jäkla smart ju! Varsågoda, middag...och så får man göra allt jobb själv! :-)

tisdag 12 november 2013

Lite varmare

Bra: kursen, maten, varmt på rummet, utveckling.

Mindre bra: att det är så mörkt när vi inte jobbar att det inte går att njuta av naturen.

måndag 11 november 2013

Jodå, lite kallt bara

Det ska nog bli bra det här (kursen). Efter att ha vänt ut och in på mig inför 7 kompletta främlingar är jag lite dränerad, men ok. Mätt också, efter god mat. Rummet är större och finare än när jag och Fredrik var här (Hovs hallar) men det är kallt och jag glömde ta med mina tofflor. Klantigt. Det kompenserar jag för så gott det går genom att ligga under två täcken och dricka te och somna till fotbollsgalan.

söndag 10 november 2013

Livsnjutarlivet

Äntligen, tycker katten, har hon fått ett bra ställe att sova på. Och vi andra verkar kunna glömma att använda den fåtöljen som läshörna.
Suck, ska man behöva resa på sig för att bli klappad och få mat? 
Efter att ha legat där från igår kväll till någon timme efter att jag gick upp i morse släpade hon sig motvilligt ner och la sig halvt på datorn i mitt knä (inte helt enkelt att jobba då faktiskt). När jag reste mig såg hon kränkt ut, men förlät mig när hon fick frukost.

lördag 9 november 2013

Gå på djupet

Nästa vecka ska jag gå en utbildning som jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Det handlar om att förstå sig själv och andra och att hitta verktygen för att jobba ihop på ett bra sätt i en grupp. Utveckling för grupp och ledare heter den, UGL. Den är rejält mytomspunnen och det jag har hört talas om är att folk krisar, folk krockar när de kör hem, folk åker hem och skiljer sig eller ändrar sina liv på andra sätt, folk blir störtkära i varann, folk gråter, och så vidare. En kollega som gick den för några år sedan tyckte att den var så fantastisk att han betalade ur egen ficka för att hans sambo skulle gå den. "Bra investering", som han sa.

Det är så klart bra om man är mentalt stabil just under en sådan kurs, och jag vet inte om det här med att vara mitt uppe i en flytt och bli sambo med allt vad det innebär av överflödiga saker, ny ekonomi, bonusbarn och exsambos är det stabilaste man kan tänka sig. Men jag har definitivt varit på sämre ställen i livet så jag hoppas på en positiv eller åtminstone utvecklande upplevelse, och tror att jag kommer vara som en urvriden disktrasa nästa helg. Då ska vi fortsätta med flyttandet som borde bli klart nån himla gång.

Några morgonskratt från internet

Jag låg och skrattade högt åt det här i morse. 27 bevis på att katterna håller på att ta över världen. Särskilt åt nr 8 och 17. // crazy catlady


Jag skrattade nyss ut kaffe genom näsan när jag såg den här bilden i ett twitterflöde (@blisk). MIG ÄGER INGEN står det på filmaffischen, men jag skulle vilja påstå att Persbrandt är rejält ägd här

torsdag 7 november 2013

Blocketfolk

Ibland går det bra att sälja saker på blocket, trevliga människor kommer och hämtar sakerna och betalar och sedan är det bra med det.

Ibland vill de bara pruta/byta mot något annat/vara störiga. Trots några napp på senaste möbelannonsen så står sakerna fortfarande här och är i vägen, så snart åker de till tippen istället.

onsdag 6 november 2013

Det första man blir blind på är ögonen?

Jag vet inte hur det gick till, men när jag var och handlade idag så tittade jag igenom grönsakskylarna tre gånger utan att hitta ingefäran. Men när jag bad om hjälp så låg den plötsligt där. Jättekonstigt. 

Praktiskt taget osynlig!
Och sedan hittade jag inte bikarbonaten trots att jag letade i kryddhyllan två gånger. Men då kunde jag liksom inte med att fråga igen och sedan började jag leta efter något annat och kom av mig, så jag är fortfarande utan bikarbonat. Tyvärr, för det är ett riktigt undermedel, iaf enligt internet! Jag ska ha det för att få bort lukt från kuddar som har legat i förrådet i flera år, men man kan ha det till att bygga leksaksvulkaner med, eller ha i maten, eller i avloppet eller för att tvätta bilen. Nu insåg jag att det så klart står i bakhyllan. Saker som säljs i kryddburkar borde faktiskt stå bland kryddorna!  

tisdag 5 november 2013

Kaotiskare

Jag har inte fått sålt de där grejerna på blocket ännu. Eller, jag har en intressent men möblerna är inte hämtade och vis av blocketerfarenhet så är inget sålt förrän pengarna är i handen.

Dessutom har jag hämtat hem lite grejer från Fredrik, som vi kanske ska ha, kanske inte. Men de står här och tar plats så länge. Och så har jag lite andra saker över eftersom vi kommer på nya lösningar (och åker till IKEA och köper fler saker) allteftersom. Så det blir bara mer och fler och fler och mer grejer i det här lilla huset, och man måste gå slalom för att komma fram.

Mitt i detta får jag middagsgäster på fredag. Med två hundar. Spännande va? Jag får ge dem mycket vin och typ ögonbindel så ska det nog gå bra.

Tjatigt, säger ni? Ja, det tycker jag också. Men det kommer inte finnas något annat att skriva om på ett tag så det får ni tugga i er. Äta (knappt), sova (knappt), jobba (en hel del), hemmafix (en hel del men ändå för lite).

lördag 2 november 2013

Vilket röj!

Jodå, men nu håller vi på att flytta runt på grejer på riktigt. Och annonserar på blocket. Men det är ont om plats så det är lite tetris över det... Jag hittade typ dammgrävlingar under garderoben och mellan förvaringslådorna under sängen, men de är oskadliggjorda nu. Hela ovanvåningen är kaos nu, en liten gång mellan trappan och sängen! Förrådet också förresten, men tvättstugan är alldeles tom och ren.


Medan allt byter plats och tills någon köper mina möbler står en fåtölj i köket Den ska nog stå på ovanvåningen sedan. Igår var jag mycket nöjd med detta, det var jätteskönt att sitta där och titta på maten som blev klar i ugnen. Men nu vet jag inte om jag nånsin kommer få sitta där igen, för det ligger en katt där ca hela tiden.

fredag 1 november 2013

På tal om att det inte är bra med socker...


...så läste jag på twitter (denna enorma informationskälla :-)) att majoriteten av alla som kommer in till barnakuten med magsmärtor i dagarna är förstoppade. För mycket socker och för lite vatten.