måndag 30 september 2013

Det finns frukost och så finns det frukost

När mässan i Chicago var slut hade vi tid att leta upp ett riktigt frukostställe (istället för något snabbt på mässan) och hittade Yolk, som var så bra att vi gick dit 2 dagar. Och hade gladeligen gått dit i 10 dagar till. Innan jag klagar på att det inte finns några bra frukostställen hemma ska jag testa Frukostklubben på Emporia, för det verkar vara inspirerat av USA-varianten.  Kolla den här HCHF-frossan, så mycket mat att det knappt fick plats på bild:


Mmm så gott! Just nu tycker jag att amerikanska pannkakor med lönnsirap och bacon är ungefär det godaste som finns. Muffinsen var inte ens att tänka på att äta upp, så den tog vi med i en doggybag och gav till en Streetwise-försäljare.

Med det i åtanke, fatta hur besvikna vi blev i morse när vi fick frukost på det ganska sunkiga hotellet i närheten av kontoret,och den var smaklös, dålig, och till och med serverades på papperstallrikar.

fredag 27 september 2013

Litta blåsigt

Chicago kallas ju windy city, och man fattar varför, för det blåser jättemycket ca hela tiden utom när solen har gått ner! Just nu är det även över 20 grader och sol så det är helt ok att det blåser. Jobbandet är snart klart för idag, sedan återstår turistande i eftermiddag och imorgon. Det blir nog en drink högst upp i något högt hus, en båttur på floden och strosande i parker och längs magnificent mile (en mile med exklusiva affärer på båda sidor om vägen). Kanske besöker vi stället som friterar pommes i ankfett också.

Jag har jättetrevligt sällskap av min kollega Anette som jag inte kände så väl innan men nu har vi sovit/jobbat/ätit ihop i några dagar så nu känns det som vi har känt varann länge.

På söndag morgon åker vi till Boston för mer jobb. Där ska det shoppas också, jag har en hel lista på saker som jag vill ha med mig hem (väska, klocka, stövlar, klänningar, superdupermedicin etc). Trevlig helg!

onsdag 25 september 2013

Lite mycket bara

Det är fullt upp här i Chicago så jag har inte hunnit blogga. Den korta versionen är: solen skiner, jag är bara svagt jetlaggad och har inte alls så ont i fötterna som jag kunde ha haft.

måndag 23 september 2013

Det här med att packa smart

Om några timmar ska jag ringa en taxi och börja åka till Chicago. Det betyder att jag måste packa nu. Dilemmat: jag vill ha plats i väskan för att shoppa men måste ha med mig ganska mycket kläder till dagarna på mässan och kontoret. Och skor! Man vill ju inte få skoskav och inte kunna byta till ett annat par. Och så är det sommarvarmt just nu, men tänk om det slutar vara det? Det blir blandad kompott alltså, men ändå mindre blandad än sist jag åkte, och spenderade några dagar i öknen och några i snöstorm.

Jag har iaf en sprillans ny resväska eftersom min förra gick sönder när vi flög hem från Italien. För ovanlighets skull kollade jag väskan och kunde felanmäla på plats, så jag fick hämta ut en ny (men fick betala lite emellan eftersom de är dyrare nu). Jag ska göra mitt bästa för att inte fylla den med skor och hårspray, utan lämnar plats till allt jag vill köpa (stövlar, klocka, väska, snygga höstkläder).

Undrar förresten var mina stödstrumpor är...

lördag 21 september 2013

Lördagsgnäll

Jo, jag hade ju ont i ryggen. Så jag stretchade och vilade och allt man ska. Sedan spelade jag (usel) golf och fick så ont att jag knappt kunde köra hem. Så då tränade jag morgonen efter för att kunna stretcha lite till, men sedan fick jag krypa till korset och ringa till en kiropraktor. För jag insåg att jag inte vill sitta på ett plan och ha ont i 9 timmar, det är liksom jobbigt som det är med långflyg.

Vi har avtal med jobbet så jag kunde komma till snabbt och behöver inte ens betala så man kan undra varför det var så svårt att inse att jag behöver professionell hjälp. Självklart hoppades jag på att komma därifrån som en ny människa men har tyvärr fortfarande ont, även om det har lättat ganska mycket.

Jag vet inte vad jag ville ha sagt med det, mer än att om ni ser mig gå runt och se stelopererad ut så är det pga ont. Och om jag inte ser stelopererad ut så är det för att påsen med grejer från apoteket hjälpte. Eller eventuellt stretchingen.

De där 9 timmarna på flyget då? Jag ska till Chicago! Och sedan till Boston. Mer om det senare, men det ser ut att vara helt ok väder i Chicago iaf. (Jag ska mest vara inomhus...utom på lördag)


Och nu ska jag gå hemifrån om en timme, för fikadejt på stan och bio med Liam. Så det är väl bäst att hoppa in i duschen nu då.

onsdag 18 september 2013

Sov? Läste? Räddade världen?

Undrar: vad gjorde jag innan wordfeud/facebook/svtplay/twitter/ruzzle/Netflix?

tisdag 17 september 2013

Det heter nog ryggskott för att det känns som att bli skjuten i ryggen

När jag var på fest i lördags, efter att ha spelat 18 hål golf utan att stretcha efteråt, så gjorde jag mig till och skulle hjälpa värdinnan genom att diska. Det var väl bra, förutom att diskhon är på samma höjd som resten av det orenoverade 70-talsköket. Samma höjd som jag alltid får svinont i ena skinkan av, eller ballen som de säger i Skåne.

Som tack har jag haft nästan-ryggskott i några dagar, i morse fick jag stå på ett möte för jag kunde inte sätta mig ner. Himla dålig tajming eftersom jag ska spela golftävling på torsdag, och flyga 9 timmar på måndag. Därför gör jag nu ca allt jag kan för att bli av med det; vilar, stretchar, tränar, använder värmedyna, masserar med massagekula och stretchar lite till. Innan helgen hade jag stora planer på att träna golf den här veckan. Men nu, nu är jag glad om jag kan knyta golfskorna själv på torsdag.

Skönt iaf att jag kan skylla på längden och min tjänstvillighet, så att det inte har med det här "40+" att göra.

lördag 14 september 2013

Shortsväder?

Idag ska jag spela golf. Så jag är uppe lika tidigt som om jag skulle till jobbet. Den enda skillnaden är att jag möjligen var vaken lite längre än en innan en vanlig vardag igår "eftersom det faktiskt är helg". Just nu försöker jag bestämma mig för hur mycket kläder som är lagom, och banne mig om det inte lutar åt shorts!

Sådan tur kommer jag nog inte ha på torsdag när det är dags för årets golftävling med jobbet. Lisa Frost (fniss) på smhi säger nämligen i Sydsvenskan idag att sommaren tar slut den här helgen. Jag hade tänkt strunta i det i år, men sedan kom inbjudan till att spela på Barsebäck och då kom smålänningen i mig fram så nu ska jag vara med. Så det får tränas en del i veckan också, för det känns inte riktigt lönt att gå på den banan och spela dåligt.

torsdag 12 september 2013

Slött och trött

Några veckors "mycket på jobbet" tar ut sin rätt. Just nu ligger jag i soffan och tittar på ett kockprogram och väntar på att hemmakocken i andra änden av soffan ska gå och göra squashmunk. Gäsp typ.

tisdag 10 september 2013

Phkrattfepht

Det här såg jag på twitter i ottan, och sedan har jag skrattat åt det ca hela dagen. Varsågoda!

måndag 9 september 2013

Att åka segelbåt

Ja det blev inte så mycket segling eftersom vi har lyckats med konststycket att ha motvind hela helgen, trots att vi har åkt åt några olika håll, men vi har i alla fall åkt segelbåt hela helgen. Ungefär som på kartan, tror jag. Det går inte så fort, någon jämförde det med att semestra på en ångvält vilket stämmer ganska bra. Men, skönare, soligare och mysigare så klart! Själva båthanteringen har proffsen skött, medan jag har försökt vara behjälplig med mat och sånt istället. Och så har jag sovit och läst. Men tyvärr inte badat eftersom vi inte har legat still mer än för att sova, och att bada i farten när man går för motor är ingen bra idé.

Vi körde till Lilla Edet i fredags efter jobbet, och ställde bilen där. Sedan fick vi skjuts till Vänersborg och vidare ut till Hunnebostrand där vi lyssnade på matchen och tittade på stjärnorna innan vi gick och la oss. Det var inte så mycket ljus som störde där ute, så man kunde se vintergatan med blotta ögat, hur coolt som helst!

Vi startade i Hunnebostrand i lördags morse, och kom till Lilla Edet igår efter lunch,
Vi började kl 6 på morgonen, och blev belönade med att se soluppgången utanför Hunnebostrand.
Det var ganska kallt i motvinden, många lager kläder behövdes. De som hade medvind seglade i shorts och t-shirt.
Lite segling blev det åtmistone.
I Göteborg mötte vi "lite" större båtar. Tyvärr var gästhamnskontoret stängt så den efterlängtade duschen uteblev. 14 timmars körning på en dag - check. 
Efter  ännu en tidig morgon och några timmars behaglig åkning i Göta Älv kom vi till Ströms sluss och Lilla Edet. 
Det blev inget bad som sagt, eftersom vi inte tog oss tid att ligga still. Och det har varit ganska kallt där ute på havet, i motvinden. Utom sista biten i älven då jag gick från underställ och tre lager tröjor till shorts och linne på några minuter.

Efter en helg utan el, dusch och bad och att bara ha gått på lilla minitoaletten var det otroligt skönt att komma hem till fullstorleksbadrummet, fulladdade telefoner och den mjuka sängen. Och den keliga katten. Men det gav mersmak så jag ser fram emot att göra den omvända resan i vår, och hoppas på likadant väder och samma vindriktning (för i så fall kommer vi kunna segla ca hela sträckan).

fredag 6 september 2013

Stängt pga segling

I helgen ska båten (Fredriks pappas) från Hunnebostrand till Vänersborg för vinterförvaring. Och jag och Fredrik ska hjälpa till. Eller, jag kanske gör kaffe och sånt, men är nog inte så behjälplig med själva seglandet eftersom jag inte kan ett endaste dugg om vare sig segel, knopar eller sjökort. Med lite tur så lär jag mig något! Vi får se om jag hinner göra kaffe förresten, för det ska vara helt ok väder att bara ligga och läsa i (eller möljigen bli sjösjuk i). Jag siktar även på att få till årets sista(?) havsdopp.

 
Återkommer med sjösjukestatus och en bild eller fem.

torsdag 5 september 2013

PMS

Man kan göra en kvalificerad gissning på PMS när fastedagen känns som en vecka, när man gråter (och vill skaffa hundar och bli veterinär) av Djurakuten, och gråter lite till av en urfånig romantisk komedi på någon kanal med högt nummer.

tisdag 3 september 2013

Ni kan kalla mig Blixten

Nytt kollektivtrafikrekord idag! Cyklade hemifrån någon minut efter sju, sprang till 7.09-tåget, sprang sista biten till bussen i Lund och var på jobbet tjugo i åtta.

söndag 1 september 2013

Har den äran!

Idag fyller Fredrik 41. Vi firade med familjen här igår (utom mamma som kommer nästa helg, och Fredriks pappa som vi ska till nästa helg), med grillning mellan regnskurarna, bubbel, vin, jättesöt tårta och slappt och skönt.

Så här gött hade vi det i Stockhplms skärgård förra helgen.
Till födelsedagsfrukost blev det den självklara kombinationen kaffe, sill och ägg följt av amerikanska pannkakor. Grattis!

Tur jag inte jobbar med att torka tvätt

I fredags hängde jag ut en maskin tvätt, men när regnet kom mitt i vedstaplingen lät jag den hänga kvar. Igår fyllde jag på med en maskin till. Och när regnet kom så hann jag liksom inte få in den.

Nu ska jag snart gå ut med en maskin till, och hänga bland de andra två som nu är dyngsura eftersom det precis kom en skur. Jag gissar att det kommer sluta med torktumling och tvätt i hela huset.