torsdag 31 januari 2013

Nyss i Inkorgen

Hej Victoria och Maire!
Den 23 februari kommer allt att handla om er!
Vi börjar tidigt, var beredda vid 8:30.
Mer info snart.
Hälsningar
Martina, Tessa, Petra, Elin, Lotten och Petronella

Maxplankan

Nu har jag tränat mer mage än vanligt i några veckor, men tycker inte att jag har blivit ett dugg starkare. Min plan var att maxplanka varje kväll den här veckan och ta det bästa resultatet, för min dagsform är väldigt olika. Men jag glömde, så idag fick jag köra en maxplanka på lunchträningen och det gick inte så bra (1.57, mot 1.34 i början av januari). Kanske för att jag hade kört bänkpress innan och var väldigt trött i armarna, kanske för att jag inte vågade härda ut lika länge bland folk ("varför ligger hon där och skriker, oj nu kräks hon visst också"). Jag ska testa en gång till ikväll, efter Johan Glans-grejen och middag med vin och komma hem sent, så jag förväntar mig inget stordåd. Jag tänker testa igen någon dag när jag är utvilad, men det blir ju utanför tävlingen. 

Hur gick det för er andra?
Nä, så här ser min mage inte ut.

Åldersglömsk?

Saker jag borde gjort i veckan/idag men har glömt: betalat räkningar, maxplankat några kvällar på raken för att få fram ett resultat till plankutmaningen, ostchipsen till kräftsoppan jag kastade i  mig på lunchen.

Men jag kom i alla fall ihåg att ta med biljetterna till Johan Glans-grejen vi ska på ikväll!

onsdag 30 januari 2013

Firandet fortsätter

För egen del: klockan 9 i morse korkade mina kollegor upp en flaska champagne, gav mig en smartbox (massage eller ansiktsbehandling), sjöng och dukade fram ost, korv och oliver. Vilken särdeles bra födelsedag, som bara fortsätter och fortsätter!


För mammas del: grattis på födelsedagen mamma, ses ikväll!

För Ulrikas del: grattis på födelsedagen, vi ses och firar när jag har turnerat klart!

tisdag 29 januari 2013

Självplågeri

Jag bakar ananaspajer som jag ska bjuda kollegorna på imorgon. Luktar ljuvligt. Och jag planerar att inte smaka.

måndag 28 januari 2013

Träning vecka 5 - planerad

Ojojoj, på torsdag är det sista dagen på plankutmaningen! Och jag som inte har blivit ett dugg starkare. Jag tänker maxa hela veckan, och så väljer jag det bästa resultatet och rapporterar in. Det känns dock tveksamt om jag har ökat eller om det fortfarande är pinsamma 1.34 som gäller. Och det kanske finns jumbopriser i den där tävlingen? En bra sak är att jag ofta passar på att göra armhävningar när jag ändå ligger där på golvet, och jag orkar göra minst 3 gånger så många nu som jag gjorde för ett år sen. Yay mig!

måndag: trainer och maxplanka
tisdag: lunchstyrketräning och maxplanka
onsdag: PW och maxplanka
torsdag: lunchstyrketräning och maxplanka
fredag: PW/trainer
lördag: PW/trainer
söndag: vila och reseprepp

Sen ska jag ut och resa lite så det blir ingen planerad träning vecka 6 och 7, utan jag klämmer in någon slags träning där det funkar.

2

Idag firar vi 2 år ihop. Egentligen var det i fredags men jag vill ha min födelsedag ifred (så vi kör på den 28 som årsdag, som är då vi egentligen skulle träffas första gången, men så kunde vi inte hålla oss och smygträffades den 25). Vi ska fira med middag på Ikea.
Grynigare bild får man leta efter! 
Puss och tack Fredrik, jag ser fram emot fler år! Eller som jag sa i morse: Grattis! :-)

Träning vecka 4 - utfall

Nä det var inte så lätt att hinna med. Dessutom var det jätteotäckt väder ibland. Och så fyllde jag ju år och firade det hela helgen. Men lite svett och träningsvärk hann jag med i alla fall.

Planerad träning i kursiv stil, följt av hur det blev.
måndag: plankbonanza - ja
tisdag: lunchstyrketräning - ja
onsdag: PW - sen kvällspromenad och lite styrketräning
torsdag: vila (ja, eller kick-off då)
fredag: PW/trainer + plankbonanza - PW och lite styrka
lördag: PW/trainer + plankbonanza - ett varv runt byn pga pissigt väder, riktigt oskönt, lite styrka på det
söndag: gym/simning/något annat (ett besök på gymmet skulle vara bra) - crosstrainer och styrka på Friskis

Oväntad insikt: jag föredrar styrketräningen i det ganska sjaviga gymmet på jobbet före det på Friskis&Svettis Heleneholm, för där finns en Smithmaskin och jag behöver den för att kunna köra knäböj på ett bra sätt (utan att göra illa ryggen).

söndag 27 januari 2013

Förti, fyra nolla

Nu har det firats i dagarna tre! Jaccuzzi på The Lodge, förträfflig middag på Sture, lyxfrukost, familjemiddag, JÄTTEmånga JÄTTEfina presenter, grattiskort, grattis-sms, hälsningar på Facebook och Twitter. Förutom presentskörden på bilderna fick jag en symaskin av mamma och en apple-tv av Fredrik. Och en utlovad filmkväll av Karin. Tack alla!

Dukat för 11, lite halvtrångt.
Chips, parmesankex, stekt surdegsbröd  och romröra till proseccon.
Vad vi åt? Långkok såklart. Boeuf Bourguignon.
Precis ett sånt Mateusfat som jag ville ha, tack mamma!
40 ljus hade helt enkelt inte fått plats.
Liam och Milla hade gjort armband till mig, tack gullungar!
6 st miniformar, precis som önskat och i snyggaste färgen. Tack Evis, Tobbe och Eva!

Ett jättefint kort (fick flera, men det här gjorde sig bäst på bild. Tack Karin!
Nycklar, passar perfekt i min hall. Tack Evis, Tobbe och barnen!
Coola älgar att ha i öronen och en snygg brosch. Tack mamma!
Ett till Mateusfat, tack Angelika som inte ens visste att jag önskade mig det utan bara känner mig!
En snygg Aalto-vas med matchande snygg bukett. Tack Hallengrens!
Inget kalas utan kras.

Tulpanbonanza!

Älskar tulpaner! Och en bra sak med att fylla år i januari är att jag alltid får en massa fina tulpaner. Kolla bara:


Det kommer lite mer om firandet och lite fler bilder. Sen.

Aaltovasen med den fina rosa buketten - present!

fredag 25 januari 2013

So far so good

Det har börjat helt ok! Saknar frukost på sängen, blommor och skönsång - men ligger nyvaken i sängen och läser gratulationer på facebook och i sms och har inga planer på att gå upp än.

torsdag 24 januari 2013

Hejdå 30+

Imorgon går jag från 30+ till 40. Än så länge har ingen kris visat sig utan jag tycker mest det är roligt att fylla år. Men jag kanske inte kan ropa hej redan.

Den här sista dagen i 30-årsåldern ska ägnas åt en kick-off, s jag har jobbat klart för veckan. Imorgon har Fredrik och jag tagit ledigt, och han är ansvarig för vad som ska hända. Mitt enda bekymmer är att jag inte får frukost på sängen (precis som om jag brukar få det), men det ska nog gå bra ändå.

Spaning: de som redan är 40+ är allihop väldigt snabba att hälsa mig välkommen till "andra sidan", så det ska bli spännande att se vad för spännande som väntar där!

onsdag 23 januari 2013

Vad gör hon?

Varje gång jag ligger på golvet och stretchar och styrketränar så blir katten alldeles till sig. Hon undrar nog vad jag gör, och vill vara nära för att kolla att jag är ok. Så hon buffar mig i ansiktet när jag gör armhävningar, kliver omkring på bröstet när jag gör sit-ups och vänder upp magen när jag stretchar benen. Allt under högljutt spinnande.


Sist Fredrik gjorde plankan parkerade hon under honom, och det är ju iofs bra för motivationen. Jag landade nästan på henne en gång när jag gjorde Pilates, men annars har vi inte haft några incidenter. Om man inte räknar kattrumpa i ansiktet, för det händer med jämna mellanrum.

tisdag 22 januari 2013

Träning vecka 4 - planerad


Det är mycket den här veckan, med tjejmiddag, kick-off, fylla 40, fira 40. Men jag hoppas få till 6 träningsdagar ändå.

måndag: plankbonanza*
tisdag: lunchstyrketräning
onsdag: PW
torsdag: vila (ja, eller kick-off då)
fredag: PW/trainer + plankbonanza
lördag: PW/trainer + plankbonanza
söndag: gym/simning/något annat (ett besök på gymmet skulle vara bra)

*plankbonanza: 2 x maxplanka, 2 x fotflyttsplanka, 2 x dynamisk planka, 2 x sidoplanka

Träning vecka 3 - utfall


Jag glömde nästan! Och som ni måste ha undrat och undrat :-) Jag får väl skriva ett nytt planerat-inlägg för vecka 4 också...det blir faktiskt svårare att banga då!

Planerad träning i kursiv stil, följt av hur det blev:
måndag: cykel (trainer) + rejält med magträning - trainer+magträning
tisdag: lunchstyrketräning - lunchstyrketräning
onsdag: PW - vila
torsdag: lunchstyrketräning - lunchstyrketräning
fredag: vila - sen kvälls-PW och magträning
lördag: cykel (trainer) eller PW beroende på väder - 8 km PW med Martina
söndag: simning - en dryg timmes promenad i Trollskogen
varje dag: stretcha! planka, planka, planka! - utom i onsdags och söndags, men den vanliga motionen också; cykling och promenader till och från Hyllie och stationen i Kävlinge etc

Det ser ganska så bra ut på Funbeat också, med en vilodag per vecka. Det är inga långa pass varje gång, men jag tror inte att det är längden som gör nytta, utan kvaliteten. Men jag tycker också att det bästa är att blanda, så inte kroppen tror att den vet vad som gäller.


Att träna magen alltså... Jag kämpar på men märker inte av någon förbättring. Noll. Tacka vet jag mitt andra styrketräningsprogram där det går att lasta på med mer vikt vecka efter vecka. Men magträningen bara fortsätter att vara jobbig, och ibland får jag lite ont i ryggen av den. Men jag fortsätter ändå, för kanske gör den skillnad bara att jag inte märker det (hoppas!).

Tack för skjutsen!

I morse kom Karin förbi och hämtade mig och gav mig inside info om Phoenix, där hon nyss var och dit jag ska om några veckor. Vilket var extra snällt i efterhand eftersom tågen inte gick. Och jag ska få åka med hem också, vilket är extra bra eftersom tågen inte går.

Hur går det tycker ni, Skånetrafiken?

måndag 21 januari 2013

Deppigt? Kramas!

Idag är det kramens dag. Och dessutom Blue Monday, den deppigaste dagen på hela året. Inte att förväxla med blå måndag, som är måndagen i påskveckan.

Kram!

Och så tar jag väl siesta imorgon em då?

Inte konstigt att jag är trött, jag verkar gå på någon slags sydeuropeisk tid. Snart t ex, är middagen klar. Och sen ska jag hänga tvätt, kanske träna lite och helst hinna landa i soffan en stund innan det är dags att gå och lägga mig alldeles för sent och sen försova mig imorgon bitti och börja om.

Fler saker jag önskar mig

En Aalto-vas och ett golfregnställ.

söndag 20 januari 2013

Söndagsutflykt - Trollskogen

Det här temat med sol på söndagarna tycker jag att vi fortsätter med! Vi hade tänkt simma idag, men det gick ju inte i det här vädret så vi åkte till Trollskogen och gick runt i en dryg timme istället. Ljuvligt skönt, det var bara en bänk och en kaffetermos som saknades. Fredrik fotograferade och jag och Timo letade troll.


I Trollskogen finns det Vresbokar, som växer alldeles knotigt, och bygger tak över sig själva. Jag tycker alla bokskogar är lite trolska på sommaren, och den här blir nog lite extra trolsk.

lördag 19 januari 2013

Önskelista

Vissa undrar vad jag önskar mig i födelsedagspresent. "Inget" verkar inte duga som svar, så här kommer några förslag:

Roliga saker, goda saker, fina saker. Nya golfklubbor (det kommer jag nog få av mig själv, misstänker jag). Golflektioner. Ett grått Mateusfat. En symaskin.  En bra ryggsäck (gå till gymmet-storlek). Fler marimekko-assietter (har bara två). Portionsugnsformar med lock.

Och jag har ju redan fått en tårta och en tårtspade av ICA och en övernattning och rabatterad golf av Dormy!

Lördag!

Sovmorgon, uppfriskande promenad i parken, tacogratängsrester, varm dusch, kokoskaffe med grädde och en chokladbiscotti.

Kan katter ha mjäll?

Här sitter jag och googlar "katter mjäll" och får reda på att det beror på för lite fett i maten (det tror jag inte är fallet för min LCHF-katt) eller för tjock päls. Så nu ska katten matas med äggula och rapsolja, och så ska vi se om hon går med på att bli borstad (hon har ett väldigt speciellt hatkärleksförhållande till  den där borsten).

fredag 18 januari 2013

En annan sorts fredagsmys

Det kommer inte bara utmaningar från Uppochhoppa, utan även förslag på hur man ska träna. När jag såg det här insåg jag att jag har slöat och att jag får sluta med det om jag inte ska skämmas i slutet av månaden. Stronglifts 5x5 räcker liksom inte även om det är ett grymt träningsprogram (om man vill bli stark och få hårda muskler). Så efter 2 hala promenadvarv runt byn har jag precis ägnat mig åt följande:
Bild från uppochhoppa.se
Jag förstår inte riktigt skillnaden mellan vanlig planka och maxplanka dock, så jag nöjde mig med två max och skippade de "vanliga", men utan att klocka hur länge jag klarade. Alla varianter är förresten på max, jag kör tills jag ramlar ihop i princip. På sidoplankan tar det inte många sekunder. 

TGIF!

Med fredagstillbehören tacogratäng och pricken över i:


"Vart är vi på väg?"

Jag har inte varit utanför dörren än idag, men hoppas att det dyker upp någon slags motionsvilja vid niotiden.

torsdag 17 januari 2013

Den gamla svarta är det nya svarta

Idag kändes det bättre. Svart stor tröja så jag kunde fokusera på att göra rätt och bli stark istället för att bli förskräckt över vad jag såg i spegeln. Jag lyckades dessutom träna enligt mitt program trots att jag har JÄTTEMYCKET träningsvärk från i tisdags. Nöjdheten vet knappt några gränser.

Nu vet ni. Även att ni inte undrade.

onsdag 16 januari 2013

Vi hade i alla fall tur med vädret

Promenadkompis ringer och berättar att hen precis kräktes så det blir ingen runda i parken ikväll. Första tanken: fan, ingen motion. Andra tanken: stackaren, kräksjuka=dödsångest ju. Tredje tanken: vilken tur att hen blev sjuk INNAN vi sågs, så jag inte blev smittad. Eller...jag är snabbtänkt så jag vet inte riktigt vilken ordning de kom i, alla samtidigt kanske, eller om den mest själviska tanken kom först, det är inte helt omöjligt.

tisdag 15 januari 2013

Hur man gör mig till en nöjd kund

I höstas köpte jag en färgglad uggleblus på Flash på Emporia. Snygg, skön, strykfri och genererar komplimanger varje gång jag har den på mig. Så ni förstår hur ledsen jag blev när jag såg att den hade gått sönder i en söm för att de hade snålat med tyget. Ett stort hål, mitt på ryggen.

Jag sparar aldrig klädkvitton, inte den här gången heller. Men det finns tydligen en vits med att betala lite mer för sina plagg, för när jag var inne i butiken idag fick jag en ny uggleblus. Utan knussel. Och det är SÅ man skaffar sig nöjda (=återkommande) kunder.

Nästa gång ska jag bara stå still och hålla in magen

Min favoritträningströja är på rymmen (svart och ganska stor, såklart). Så idag fick jag träna i ett färgglatt och ganska tajt linne istället. Och när jag kollade in mig själv i omklädningsrummet såg det ganska så bra ut, när jag var rak i ryggen, spände och höll in magen. Möjligen var spegeln lite snäll också.

När jag en stund senare lastade upp 50 kilo på axlarna och gjorde knäböj ca 1 meter framför en helkroppsspegel visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Det går inte att hålla in magen medan man gör knäböj. Omöjligt, för man spänner varenda muskel man har så mycket man kan, och då trycks allt som ligger utanpå musklerna ut. Så det mjuka på magen trycks liksom ut och dessutom ihop till en stor klump eftersom man knäböjer. Och hade jag haft min fluffiga tröja eller åtminstone ett svart linne hade det kanske inte varit så farligt, men i det tajta och knallturkosa linnet? Jag kommer drömma mardrömmar om den där turkosa klumpen! Hoppas inte någon av de ovanligt många tränande kollegorna också fick men för livet.

Åtgärd? Hitta tröjor som döljer fluff. Att få bort det som klumpar sig jobbar jag redan på men har tydligen en bit kvar.

Pest eller kolera?

Aftonbladet undrar vad som är värst med januari.


Men jag hittar inte Alla-knappen så jag kan inte svara.

måndag 14 januari 2013

Ibland blir man belönad direkt

Insatsen: magträning och ett cykelpass.

Belöningen: nyduschad i pyjamas tittandes på The girl with the dragon tattoo ätandes burgundisk lammgryta drickandes vin lyssnandes på sprakande brasa.

På tal om plankan

Och det där gör jag bland folk! Dock alltid med kläder på.  (bild från facebook)

Lus - löss, gås - gäss, mås -

När vi gick omkring på Måkläppen igår så såg jag en skock måsar som satt på isen, och tänkte möss! Sen undrade jag varför jag tänkte så, men det har såklart med en gås, flera gäss att göra. Jag tyckte väl att en mås, flera möss passade bättre än mäss som åtminstone skulle vara logiskt, om än fel. Skönt att man inte behöver lära sig svenska faktiskt, det verkar inte så himla enkelt.

Och jag tycker måsar både låter och ser fel ut. Vi kanske kan döpa om det till möss? Min drömman språkidol Fredrik Lindström är ju förespråkare av att språket ska utvecklas och han har aldrig haft fel vad jag vet.

söndag 13 januari 2013

Träning vecka 3 - planerad

Jag har en plan. Det kan väl inte skada? Även om den behöver revideras allteftersom veckan går?

måndag: cykel (trainer) + rejält med magträning
tisdag: lunchstyrketräning
onsdag: PW
torsdag: lunchstyrketräning
fredag: vila
lördag: cykel (trainer) eller PW beroende på väder
söndag: simning
varje dag: stretcha! planka, planka, planka!

Just nu blir jag alldeles utmattad när jag tänker på hur mycket jag ska orka, men det är nog all frisk luft från idag som gör mig trött.

Träning vecka 2 - utfall

Så här var det tänkt: Och så här blev det:

måndag: cykel + styrka (10 minuters intervallcykling och lite hantelträning)
tisdag: simning (försöker lära mig simma frisim, samt 500 m bröst/rygg)
onsdag: vila
torsdag: lunchstyrketräning och lite kondition på jobbgymmet
fredag: 4 km PW + styrka
lördag: 4 km PW
söndag: 11 km promenad i sanden på måkläppen, 12 km cykling
varje dag: stretching och mage/bål

Hur nöjd jag är med veckans insats? 8 av 10. Igår hade jag sagt 6 av 10, men dagens dryga 4 timmars utomhusaktivitet drar upp betyget rejält. Den planerade PW:n i onsdags regnade inne och jag har varit så himla trött. Men jag har åtminstone haft träningsvärk hela veckan och det känns som att jag blir starkare.

Söndagsutflykt - Måkläppen

Tack vare att Karin var där och snällt nog bloggade om det fick jag reda på att man kan se sälar i närheten. Fredrik är inte så svårövertalad när det gäller att vara ute i naturen, särskilt inte om det är fotografering/fågelskådningsläge, så han följde snällt med. Och han fick verkligen lön för mödan idag!

Vi åkte alltså till Måkläppen, ett naturreservat nedanför Flommens golfbana, vid Falsterbo. Det är bara öppet några månader varje år, så det kanske är därför jag har missat det. Jag ville åka dit för att titta på sälar och få en promenad, men det är också ett bra ställe om man bara gillar fin natur, fåglar, hav. Vi gick upp före sju för att hinna dit tills det blev ljust och så ville vi undvika för mycket folk. Och det lyckades, det var bara två personer före oss, och vi belönades med en vacker soluppgång och en massa nyfikna sälar ute i vattnet. Fredrik hade med både kikare och teleobjektiv så vi såg dem ordentligt trots att de höll sig i vattnet.
De nya underställsbyxorna var lite i kortaste laget...
Vi parkerade vid Flommens GK, det stod en till bil på parkeringen och det var kallt och mörkt, med några snöflingor som blåste runt.

Välkommen till Måkläppen!
Vacker soluppgång, alldeles värt att gå upp före 7 en söndag för.
Vi gick ner till udden och dukade upp kaffe och hamburgersallad, rester från gårdagskvällens middag. Trots alla lager med kläder blev det riktigt kallt. Det var några minusgrader, men blåste rejält så när inte solen var framme gjorde man bäst i att röra på sig.

Kan jag få frukost nu?
Fredrik upptäckte några ovanliga fåglar, och lyckades fånga flera av dem på bild. Själv kan jag inte särskilja knappt några arter, men det är kul att titta på dem i kikare när han berättar. Vi såg snösparvar, en pilgrimsfalk, en fjällvråk, en ormvråk och några havsörnar.
Fredrik fotograferar mycket nöjt två snösparvar.
Och sälarna! De höll sig i vattnet men var väldigt nyfika och tittade på oss, som mest hade vi nog 15 sälar i synfältet samtidigt. Så himla söta med sina stora svarta ögon! Jag ska tillbaka fler gånger, och hoppas få se fler, och på land.

Sälspotting.
Vindpinad och nöjd!
Vi gick inte runt hela Måkläppen för när vi hade haft frukostpaus var det väldigt kallt och blåsigt, och sälar och fåglar höll sig på vår sida så vi valde att vända och gå tillbaka. Men det blev ändå drygt 11 km promenad, i sand dessutom så det kommer nog kännas i benen imorgon. När vi kom tillbaka till parkeringen var den full, både av golfare och alla som skulle ut på Måkläppen som vi hade mött på vägen.  Sälbilden har Fredrik tagit, man kan titta på den och några till på hans blogg.

lördag 12 januari 2013

Älska helg!

Vakna av sig själv, såsa kvar i sängen en stund, dricka kaffe jättelänge, äta lyxig omelett, planera dagen och helgen, kramas, klappa katten. Hur skönt som helst!

Idag har vi dessutom bakat biscotti (choklad den här gången), stekt 19 hamburgare (till 4 personer, ehhh), och gjort coleslaw. Nu blir det en promenad och lite styrketräning, och sen en tur till Emporia innan Malin, Axel och Melker kommer hit. Jag tänker inte städa ett endaste dugg, utan jag kör tricket med tända ljus och mörklagda rum istället.

fredag 11 januari 2013

Ordning i matbloggen igen

Särboveckorna vet jag verkligen inte vad jag äter, inget som är värt att matblogga om. Tydligen. Men nu står en lammstek i ugnen och det blir hemmagjord glass till efterrätt, så snart rasslar det till bland recepten!

Den där magträningen då?

Ja nu är det ju bara att bita ihop. Vissa försöker vila sig i form men jag vet att det funkar dåligt för mig (eftersom jag har försökt, massor med gånger) så istället kör jag lite magträning varje dag. Ibland bara lite, ibland desto mer. Här är några av de övningar jag brukar/tänker/borde göra. Utan bilder för jag orkar inte leta, och är i alla fall just nu inte alls sugen på att lägga ut bilder på mig själv i just de här positionerna. Dessutom är inte fotografen här.

Plankan - jag står på underarmarna (vissa står på raka armar). Några omgångar med lite vila eller andra övningar emellan. Om man vill ha det jobbigare kan man röra på benen (kicka eller flytta i sidled) eller så kan man variera mellan att stå på underarmarna och händerna (då kallas det lådan).

Sit-ups - jo vars, jag gör några sit-ups när jag ändå ligger på golvet men tycker inte det känns så effektivt. Raka och sneda.

Ligga ner på rygg med benen upp i luften och hålla i någons fötter, medan den personen knuffar mina ben neråt så att jag håller emot och sen lyfter dem igen. Heter den övningen något? Sjukt bra iaf, och jobbigt! Enda nackdelen är att man måste vara två.

Sidoplanka - jag försöker men kan bara stå några sekunder, så det brukar jag också klämma in.

Båten - sitta och balansera som i ett V. Balansera på rumpan, halvligg med överkroppen och sträck ut benen.

Push-ups - det kanske bara är jag, men jag använder magmusklerna när jag gör push-ups. Dessutom kanske jag råkar bli stark på något mer ställe och det är helt ok i så fall.

torsdag 10 januari 2013

Välkommen hem, igen

Tulpanerna har rest sig lite, men det är verkligen dags att skaffa nya.


Katten har inte släpat in något, är bara kelig och glad att se mig. Jag är mätt och salongsberusad efter en supertrevlig kväll på Rent a chef och en kall men skön promenad. Och trött: så god natt!

onsdag 9 januari 2013

Välkommen hem!

Regnig promenad från Hyllie. Slokande tulpaner. Död blåmes. Katten har spytt i trappan.


Ni slipper bilder på det andra, varsågoda.

Kylskåpsmysteriet

I måndags morse hade jag med en liten påse med två kokta ägg i, som jag la i kylskåpet på jobbet. När jag en stund senare skulle ta något annat i kylen noterade jag att det bara var ett ägg kvar i påsen. I morse var det andra också borta. En av mina kollegor är alltså en äggtjuv. Så för säkerhets skull ligger dagens ägg på mitt skrivbord istället. Ska jag verkligen behöva sätta upp en lapp?

På en studentkorridor hade jag inte blivit lika förvånad. 

tisdag 8 januari 2013

Snart 40 och kan inte simma

Jag brukar ha hyfsat lätt för att klara nya saker. Men nu har jag visst tagit mig vatten över huvudet, både bokstavligt och bildligt!

Så här: jag vill lära mig frisim ordentligt, för min hemmabyggda variant funkar inte så bra, och jag tröttnar på bröstsim. Så jag har läst på vad man ska tänka på, krånglade på mig ett par simglasögon, hoppade ner i vattnet och satte igång. Och drunknade nästan. Gång på gång på gång. När jag skulle andas in följde ca halva bassängen med, och med syrebrist var det svårt att tänka på något annat.

Och på banan jämte simmade en massa 10-åringar omkring och både andades och simmade fort. Knäckande! Hoppas nu att jag är envis nog att fortsätta försöka tills jag fattar hur man gör.

Jag har tjatat mig till att vi ska ha simträning med LC, där ett proffs ska visa hur det går till. Men det krockar med en resa så jag får lista ut hur man gör på något annat sätt. Eller kan inte alla lära sig? Kanske inte om man är för gammal?

Alltid finns det nåt som är värt att fira

Idag har jag bott i mitt fina lilla mysiga hus i 3 år! Minns första natten, när jag sov på en madrass framför kaminen och eldade dyr ved från Plantagen.

Andra jubileum som snart inträffar. 40 år med mig själv. 4 år med samma dator. 4 år på Axis. 2 år med Fredrik. Och nyss: 11 år som rökfri och 8 år med Dolores.

Hurra för mig/oss/det!

måndag 7 januari 2013

Hur smart är inte jag då?

Jag har tränat, stretchat, tagit en varm dusch och nu sitter jag med en kopp te och börjar bli såsig. Så om jag bara lyckas gå och lägga mig INNAN jag kommer in i andra andningen så är jag nog klar med den här jullovsjetlaggen redan imorgon bitti. Ha!

Planktävlingen

Se där, jag kom med på planklistan så nu är jag med och tävlar på riktigt fast jag var flera dagar sen med att fatta galoppen. Vilken spridning det är mellan resultaten, allt från 21 sekunder till 7 minuter och 17 sekunder. De flesta ligger dock i ungefär samma härad som jag med mina 1:34.

Och om ni undrar så tänker jag träna mage/bål varje dag i januari, så om jag rör mig lite stelt/konstigt/ansträngt så är det pga träningsvärk. Dessutom hjälper det självklart att väga så lite som möjligt när man ska planka länge, så jag hoppas att de där kilona vätska (och annat) jag la på mig i halvliberala december försvinner av bara farten nu när jag är tillbaka på banan!

Träning vecka 2- planerad

Tråkig bloggpost ja, men eftersom det är min blogg bestämmer jag själv hur tråkigt jag får blogga! Det här kan komma att bli återkommande dessutom eftersom jag har en förmåga att snöa in på det jag håller på med och har som träningsmål 2013 att träna* minst 5 dagar/vecka. Och jag orkar faktiskt inte ha en träningsblogg också, någon måtta får det vara!

måndag: cykel + styrka
tisdag: simning
onsdag: PW
torsdag: lunchstyrketräning
fredag: vila, möjligen en promenad
helg: PW/promenad/cykel + styrka
varje dag: stretching och bålträning av något slag (hej kronisk träningsvärk)

*min definition på träning=det jag lägger in på Funbeat, dvs även motion, men t ex inte att ta mig till och från Hyllie eller strosa runt på stan etc

Ok, jag är vaken

Men långt ifrån pigg pga har snurrat runt och tänkt på jobbgrejer istället för att sova.

söndag 6 januari 2013

Mental uppladdning

Idag handlar bara om att stålsätta sig inför imorgon. Gå upp tidigt, jobba hela dagen och inget litet tafflande med ena handen (mycket på gång så nu gäller det att lägga i en överväxel) och dessutom orka med träning, matlagning och det där andra vanliga som jag nu tar en hel dag på mig att hinna med.

Nu är t ex klockan lite efter fyra och jag har hunnit med en sovmorgon, 1 mils promenad med Martina i parken, stretching och styrketräning, dusch och oxfilé. Så hur jag ska klara av ca samma imorgon, men med 8 timmars jobbande och knappt två timmars kollektivåkande vete tusan. 8 timmar...lika mycket som jag har jobbat de senaste två veckorna.

lördag 5 januari 2013

Nu kör vi plankan!

Ok, jag läste om den här utmaningen lite sent, så jag är inte med och tävlar på riktigt, men man kan ju fortfarande vinna magmuskler och bålstyrka, som är bra att ha till diverse aktiviteter. Nån här som vill vara med? Gör plankan, kommentera hur länge du klarade, träna magen i januari så kör vi ett nytt inlägg med våra nya tider 31/1. Den som har förbättrat sig mest i procent vinner. Inget fusk såklart, ta i ordentligt första gången!


Kom igen nu Evis, Karin, Ulrika, Cornelia, Fredrik, Magnus och Victoria (och ni andra som läser, för jag vet att ni är fler än så även om jag inte riktigt vet vilka ni är)!

Jag klarade bara pinsamma 1:34. Och ja, jag skäms över att jag är så tung/svag, men det är tur att det finns utrymme för förbättring, och vilja. För ett år sedan, när jag drog igång hälsoprojektet, så klarade jag 40 sekunder, så det går åt rätt håll i alla fall.

Seså, var inte blyga/lata nu!

Liten blev stor (hög)

Igår var Chilli här och hälsade på! Ja hennes matte och Soya fick också följa med, och några till. Hon är 7 månader och har vuxit om Soya på höjden, men är smal som ett streck på alla håll. Hon går som en tonåring (lyfter inte på baktassarna utan släpar dem i marken).

Så här liten och bedårande var hon i somras

Och nu, fortfarande bedårande knähund som gärna vill sova i nåns knä fastän hon väger in på 20 kilo

Oxfilé på längden och tvären

Igår lagade jag oxfilé igen, till en tjejmiddag. Och det blev lika bra den här gången så då kan det ju inte bara ha varit tur med den perfekta filén på nyårsafton? Idag blev det oxfilé till frunch, och jag har två gda portioner kvar. Inte mig emot, kan gärna äta bara det i några veckor.

fredag 4 januari 2013

Bio: Berättelsen om Pi

Vi var på bio igår! Konstigt att jag varje gång jag äter ute/går på bio/åker till Köpenhamn etc säger "det här måste jag göra oftare" och sen blir det ändå inte så. Men ibland blir det ändå av.

Hur som helst, vi såg Berättelsen om Pi. I 3D för det verkade vettigt med tanke på vem som har gjort filmen (Ang Lee) och vad den handlar om. Jag läste boken när den kom, minns inte om det var efter ett tips från Hamrelius eller om Karin läste den och sen påminde mig. Hur som helst, det var samma varma glada känsla i filmen som i boken, och den var dessutom otroligt vacker! Jag blir lite åksjuk emellanåt, när 3Dn liksom hackar lite (tyckte samma om Avatar), men det går bra ändå.

bild från sf.se
Jag gissar att det kommer regna priser över filmen, både för skådespeleri och animering. Tigern Richard Parker är riktigt snyggt gjord, precis som en massa annat. Så, gå och se!

torsdag 3 januari 2013

Det felvända dygnet

Jag har ingen aning om hur jag ska lyckas komma ur sängen vid halvsju på måndag... I två dagar har klockan ringt vid halvnio, men då har jag varit i det närmaste medvetslös. Och nu har vi precis ätit middag och ska ta en kaffe och provsmaka en ny biscottivariant. Och så måste vi avsluta säsong tre av Sons of Anarchy. Så nånting säger mig att det blir ganska sent även ikväll/imorgon bitti.

3 januari-syndromet

Nä, jag skojar bara. Idag är det bara lite jobb och lite träning och bio på schemat, sånt man gör vilken dag som helst.

onsdag 2 januari 2013

2 januari-syndromet

Jaha, då är det dagen när man ska börja sitt nya liv (för det vill man ju inte göra 1 januari, när man ska äta pizza och titta på Ivanhoe). Det är ingen drastiskt förändring, men ju längre december gick, desto mindre LCHF åt jag. Idag ska det bli ordning på torpet igen, och jag ser fram emot det.

tisdag 1 januari 2013

1 januari-syndromet

Nyårsdagen, då ska man ju titta på Ivanhoe, beklaga sig över att han väljer fel tjej även den här gången, vara trött och äta pizza. Idag har vi ätit skinkmackor, tagit lång och skön promenad, fikat i västra hamnen, hämtat upp bil och matrester, och värmt resterna och ätit till middag. Jag brukar gilla rester i och för sig, men extra mycket när det är rester från en så här god middag.


Fredrik gör en bildheader till matbloggen och jag dricker kaffe och klappar katten. Imorgon börjar allvaret igen, även om det blir en mjukstart den här veckan och jag bara tänker jobba lite och dessutom hemifrån.

Katten är så trött att hon inte ens orkar gå ut i köket och äta upp sin oxfilé, det kanske var jobbigt här hemma igår, men alla raketer och smällare (som folk verkar ha kvar av för det har smällt idag också).

Tv-tablån

Ni vet hur det är på nyårsdagen, backhoppning på svt, trean köpte Ivanhoe, fyran lockar med Crocodile Dundee. Och så femman då, som antingen försöker locka bakfulla soffhängare eller om de bara gav upp...



Sabreringen då?

Jodå, det gick! Jag var först ut, och försökte några gånger innan jag lyckades. Sen gjorde jag det bara men utan att säga till fotografen så det finns inget bra actionfoto på mig. Tricket? Att tänka som i en golfsving, dvs slå hela slaget, inte bara fram till flaskhalsen. Tack för bilderna Karin och Julia!
Karin misslyckades först och lämnade över till Peter, som råkade slå sönder flaskan och då blev det en cool bild men vi fick vaska bubblet. Sen lyckades även Karin, såklart.
Fredrik lyckades direkt. Det var verkligen bara korken och glaset runt den som flög iväg, så det blev inte ens stökigt.
Bra kväll med en massa god mat, några bloss på en cigarr vid tolv, bubbel i överflöd och trevligt sällskap. Sen fick jag dessutom med mig snyggingen med röd näsduk hem. 2013, året då vi öppnar allt bubbel medelst sabrering!